Acasă Special Opinii Oreste Teodorescu despre guvernul PSD-PNL: ”Bravo tovarăși! Ați reușit încă odată sa...

Oreste Teodorescu despre guvernul PSD-PNL: ”Bravo tovarăși! Ați reușit încă odată sa ne dovediți cât sunteți voi de deștepți, iar noi de prosti!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Oreste Teodorescu publica pe pagina personala de facebook o foarte interesanta analiza in care lamureste situatia noii guvernari PSD-PNL.

”Presedintele călător, partidul tăcut și marea restaurație…

După săptămâni de haos și stupoare generalizată, presedintele călător a anunțat sec ca s-a terminat criza politica prin investirea noii construcții guvernamentale. Rigid si vădit in disconfort, premierul Ciuca a citit cazon lista miniștrilor precizând ca obiective principale: modificarea Constituției, reforma in Educație si menținerea cotei unice ca sistem de impozitare. Nu este însă foarte clar cum vede premierul abordarea crizelor pandemice, energetice, financiare si mai ales refacerea raportului de încredere între cetățean si instituțiile statului, viciata si mai mult după jocurile post electorale între PSD si PNL. Devastați de deciziile aiuritoare ale echipei câștigătoare, care au condus la distrugerea coalitiei de centru dreapta formata din USR si UDMR, liberalii au tăcut umiliți, iar unii dintre ei chiar au aplaudat ca prostii, discursul lui Marcel Ciolacu de la investitura! Presedintele PSD a taxat fără menajamente execrabila guvernare din ultimul an, amintind ca in plin val de noi infectări cu Covid 19, cabinetul Citu s-a ocupat de congresul intern al partidului, ca presedintele Iohanis a declarat ca România a învins pandemia, ca au fost relaxate măsurile, iar toate acestea au condus la noi infectări, plasându-ne pe primul loc din Europa la decese cauzate de virus.

Ciolacu a lăsat impresia ca PSD si-a călcat pe orgoliul politic si iese din opoziție doar pentru a salva țara din mana unor incompetenți! Acum, fie vorba între noi, presedintele PSD a speculat foarte bine un context evident defavorabil liberalilor pulverizați in grupuri fără prea mari satisfacții. Divizati între conservatorii lui Ludovic Orban care au părăsit sediul din Modrogan, fomiștii lui Citu care se si visau prăduitorii PNRR-ului si disciplinați lui Ciuca care sunt la ordin, penelistii au acceptat încă de la început statutul de vioara a doua in Cabinet! Sondajele arată ca increderea populatiei in acest partid se prăbușește vertiginos sub cota de avarie de 10 la suta. Ofticat ca a rămas pe dinafara si mai ales ca s-a lăsat purtat spre dezastru de o camarila de ticăloși, Florin Citu nici N-a mai venit la votul de investitura, preferând sa bea singur o cafea, uitat intr-in colț de terasa încălzită, in schimb Grindeanu OUG 13 si Firea aka Ciuma Roz au fost primiți călduros in noul Guvern si au putut sa-i zâmbească zeflemitor in nas, marelui absent de la Cotroceni! Strașnică ironie a sortii!

Marile teme electorale ale dreptei: lupta împotriva corupției, reformarea justitiei, transparentizarea cheltuielilor publice, investiții… au rămas uitate in punctajul de partid. Cu PSD la butoane si fără susținerea opiniei publice, liberalii nu mai reprezintă o voce credibila! Astfel, se va pune batista pe țambal! Urmează niște ani goi de conținut, in care clientela politica a celor doua partide vor ataca miliardele de PNRR, presa aservita va oferi cu generozitate publicului documentare despre familia Ceaușescu, vocile critice vor fi marginalizate, compromise si scoase din peisaj. In umbra falsei liniști instaurate, hotii vor fi iar triumfători! Așadar nimic nou pe frontul de Est…

România normala propusă pe hârtie de presedinte, redevine pas cu pas Eterna si Fascinanta țara cu geografia in Europa, mentalitatea in Balcani si economia in lumea a treia…Și atunci sa nu mai miram de ce vor mai pleca pe calea lunga e exilului alte sute de mii de romani! Bravo tovarăși! Ați reușit încă odată sa ne dovediți cât sunteți voi de deștepți, iar noi de prosti!”, scrie Oreste Teodorescu.