Securitatea si intimitatea utilizatorilor au fost incalcate de Smart TV-urile Samsung, dupa ce s-a descoperit ca televizoarele gigantului sud coreean inregistreaza conversatiile.

La cativa ani dupa ce am atras prima oara atentia asupra acestui trend, inevitabilul s-a intamplat. Televizoarele inteligente moderne, desi reusesc sa duca nivelul de interactivitate la un alt nivel, fac acest gest in detrimentul securitatii si intimitatii utilizatorilor.

In cazul Samsung, desi este greu de spus daca sud coreeni si-ar putea perfectiona modulul de comenzi vocale fara sa sperie utilizatorii, un lucru este sigur.

Gigantul sud coreean va aduce la cunostinta ca, prin folosirea Smart TV-urilor sale, sunteti de acord ca toate conversatiile desfasurate in fata TV-ului sa ajunga online. Aceasta realitate a fost confirmata prin documentul cu termenii de securitate ce insoteste fiecare televizor Samsung capabil sa prelucreze comenzi vocale.

,,Samsung poate colecta si dispozitivul vostru poate captura comenzi vocale si texte asociate pentru ca noi sa va oferim voua functii de Recunoastere Vocala (Voice Recognition), pentru a evalua si imbunatati aceste functii. Va rugam sa fiti atenti ca, in cazul in care cuvintele voastre vorbite includ date personale sau alte informatii sensibile private, acelea vor fi printre datele capturate si transmise catre o companie terta, atunci cand folositi Recunoasterea Vocala.”

Pentru ca acesti termeni si conditii de utilizare au iscat dezbateri aprinse online, cei de la Samsung nu au ezitat sa raspunda. Din pacate, solutia oferita de ei este un pic puerila: Daca nu vreti ca televizorul sa va inregistreze si sa transmita conversatiile voastre catre serverele Samsung, deconectati televizorul de la internet si dezactivati comenzile vocale. In contextul in care acest sfat implica plata unui pret premium pentru un Smart TV, doar pentru a-l transforma intr-un televizor fara functii inteligente, cei mai multi utilizatori vor fi involuntar partasi la acest experiment Big Brother.

Sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.