Celebrii braduti parfumati sunt periculosi din cauza ingredientelor chimice. Acestia provoaca dureri de cap, alergii sau chiar afectiuni pulmonare.

Cel mai cunoscut ingredient din odorizantele auto este Limonene, care duce la alergii ale pielii si iritatii la nivelul ochilor sau plamanilor.

Benzenul poate provoca leucemie, formaldehida creste riscul de cancer pulmonar, iar propanul este o toxina care afecteaza rinichii si ficatul. Butanul si izobutanul distruge sistemul nervos, iar acetona poate afecta orice organ, daca este inhalata in cantitati mari.

Studiile au demonstrat ca 86% din odorizantele de masina contin si ftalati, chimicale care tulbura echilibrul hormonal si sunt asociati cu anomalii de reproducere. La barbati pot provoca infertilitate, iar la femeile gravide cresc riscul de avort.

Specialistii recomanda odorizantele naturale.

Pentru a obtine un spray natural se va folosi un pulverizator, cateva picaturi de ulei esential, apa si putin alcool. Se amesteca trei parti apa cu o parte de alcool, se adauga 10-20 picaturi ulei parfumat, dupa preferinte. Se amesteca totul bine si se pune in pulverizator, spray-ul astfel obtinut putand fi folosit de cate ori este nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.