In anumite situatii, persoanele pagubite pot sa obtina, de la Fondul de protectie a victimelor strazii (FPVS), date despre vehiculul sau soferul responsabil de producerea unui accident.

Persoanele pagubite in urma unui accident auto pot obtine, in baza legii, datele vehiculului sau ale soferului responsabil de producerea incidentului. Acest lucru poate fi facut prin transmiterea unei solicitari catre FPVS, potrivit Ordinului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 1/2008, scrie avocatnet.ro.

In principal, procedura a fost introdusa la nivel european pentru a permite pagubitilor sa afle cu usurinta denumirea asiguratorului raspunzator de vehiculul implicat in accident.

Totodata, regulile permit aflarea identitatii soferului responsabil de producerea accidentului atunci cand, de exemplu, despagubirile pot fi obtinute doar de la acesta (cand lipseste asigurarea sau cand prejudiciul depaseste suma asigurata).

Fondul este constituit de catre toti asiguratorii autorizati sa incheie asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA), iar atributiile sale sunt atat de organism de plata si de compensare, cat si de centru de informare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.