Acasă Sanatate Afla acum care este adevarata varsta a inimii tale!

Afla acum care este adevarata varsta a inimii tale!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tu stii care e varsta reala a inimii tale? Se spune ca inima are o varsta diferita de cea scrisa în buletinul fiecaruia. În momentul în care aceasta cedeaza, înseamna ca a îmbatranit înaintea organismului.

În Europa, peste 920.000 de persoane fac atac de cord în fiecare an. Peste 50% dintre acestia nu îsi cunosc varsta reala a inimii, iar bolile care se dovedesc a fi fatale nu prezinta de cele mai multe ori niciun simptom.

Calculatorul de risc cardiovascular pentru 10 ani are la baza o însumare a obiceiurilor zilnice, a nivelului colesterolului din sange, a presiunii arteriale si a problemelor medicale paralele cu cele legate de inima sau sange.

Printre factorii luati în calcul se numara fumatul, activitatea sportiva si obiceiurile alimentare. Barometrul sanatatii inimii ia în calcul de asemenea sexul, varsta, presiunea sistolica si starea curenta de sanatate. Se mai calculeaza si indicele de masa corporala.

Pentru a afla varsta reala ainimi tale da clik aici

Indiferent de rezultatul obtinut, e bine sa tineti cont de cateva sfaturi:

1. Evitati consumul excesiv de produse care contin zahar, inclusiv fructuoza procesata si cerealele procesate.

2. Încercati sa nu va mai stresati. Stresul creste riscul de infarct de cinci ori, iar accesele de furie accelereaza în mod necontrolat bataile inimii.

3. Faceti cel putin 30 de minute de sport zi de zi.

4. Consumati alimente organice, cu cat mai putini aditivi alimentari.

5. Consumati cat mai multa vitamina D. O puteti obtine prin simpla expunere la soare sau din suplimentele orale pe care le gasiti în farmacii.

6. Evitati sedentarismul. Ridicati-va de pe scaunul de la birou dupa fiecare 50 de minute petrecute în fata calculatorului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos