Acasă Life Dezvoltare Personala Lectie de viata! Bucura-te de fericirea celuilalt,nu de necazul sau!

Lectie de viata! Bucura-te de fericirea celuilalt,nu de necazul sau!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu totii ne dorim o viata frumoasa, usoara, fara stres si in abudenta. Nu exista om care sa spuna ca tot ce are ii este suficient si ca nu isi mai doreste nimic. Ne dorim din ce in ce mai multe, ne coloram viata cu o multitudine de actiuni si posesiuni in speranta ca ele ne fac fericiti.

Aici exista un paradox,insa : cu cat avem mai multe,cu atat ne dorim mai multe. si nu este de mirare ca mijloacele utilizate pentru a obtine tot ce ne dorim s-au diversificat si ele in functie de dorintele noastre.

Diversificarea dorintelor are la baza educatia, mediul in care traim, tara, cultura fiecaruia, convingerile personale pe care le-am capatat in timp. Cum nu le putem avea pe toate, in timp ce noi ne straduim de zor sa ne construim o casa, altii isi cumpara masini de lux sau ajung pe functii inalte,la care,poate ,si noi am tanjit candva. Momentul in care tragem cu coada ochiului la ceea ce face vecinul sau prietenul nostru este crucial.

Daca doar privim realizarea lui, dar nu ne incearca invidia, atunci am castigat una din bataliile cu egoul nostru. Daca,dimpotriva, incepe sa ne roada acest fapt, am cazut cu cateva trepte de evolutie. De aceea, atunci cand vedem ca cineva a reusit sa realizeze ceva prin eforturile proprii, cu seriozitate si corectitudine, ar trebui sa ne bucuram din tot sufletul pentru acea persoana. in momentul in care ne bucuram, emitem o energie deosebit de benefica ce ne va ajuta in viitor sa ne realizam dorintele noastre.

Nu rade de raul altuia

Daca un prieten de-al nostru a dat de un necaz, cea mai buna atitudine pe care trebuie sa o avem este de a incerca sa il sprijinim cumva, sa il ajutam sa o depaseasca : fie cu incurajari, fie cu o informatie utila, fie cu un ajutor material, daca este cazul. De altfel, nu trebuie uitat faptul ca fiecare isi construieste destinul, nu este altcineva care o face. Toate incercarile care vin si realizarile pe care le obtinem sunt rezultatul gandurilor, vorbelor si actiunilor noastre.

Prin urmare, o persoana care are o problema este direct responsabila de producerea ei. insa,trebuie adaugat aici faptul ca se intampla ca unii dintre noi sa nu ne dam seama de greselile pe care le facem si sa nu realizam ca avem toata responsabilitatea vietii noastre pe umeri. Aceasta stare,pe care o putem numi nestiinta, nu dureaza la infint, dureaza atata timp cat nu reusim sa intelegem greselile pe care le facem si nu le corectam.

Greselile se refera strict la incalcarea legilor divine. Interventia noastra,detasata, in ajutorarea cuiva aflat la necaz nu este o slabiciune,ci este una din manifestarile care ne arata ca suntem in acord cu legile universale (« Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti »). De asemenea, trebuie adaugat aici ca nu este bine sa ne bucuram cand cineva are un necaz,chiar daca acel cineva este chiar dusmanul nostru.

Pentru ce ne-a facut, el isi va primi plata,dar noi trebuie sa ne pastram echilibrul. Daca nu, vom cadea in aceeasi situatie la un moment dat. Asa functioneaza legile lui Dumnezeu.

in concluzie, sa ne bucuram de binele nostru si al altora pentru a avea o viata frumoasa si usoara,iar daca vine raul peste noi sau peste altii, sa incercam sa intelegem ce anume vrea sa ne invete. Pentru ca in orice necaz exista o lectie pe care o avem de insusit.

Sursa: Secretele