Tudor Breazu  – zis si Cici, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost arestat preventiv, fiind acuzat ca a intermediat o mita de 50.000 de euro pentru fostul ministru, in dosarul „Gala Bute”.

Decizia luata duminica de magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema.

Tudor Breazu (foto alo-moda.ro) a fost retinut, sambata, de procurorii DNA, care il acuza de complicitate la luare de mita in dosarul „Gala Bute”, potrivit unor surse judiciare.

Breazu este acuzat ca ar fi intermediat mita provenita de la administratorul unei societati comerciale care a primit contracte de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului condus de Elena Udrea.

In mod concret, dupa ce administratorul societatii in cauza a incasat banii pentru lucrarile efectuate in cadrul unui contract, el i-ar fi returnat Elenei Udrea 10 la suta din valoarea contractului, respectiv 50.000 de euro, prin intermediul lui Breazu, virand banii in contul acestuia.

Deputatii din Comisia juridica s-au intrunit, duminica, pentru a discuta cele trei solicitari ale DNA referitoare la incuviintarea arestarii deputatului Elena Udrea, doua in dosarul Microsoft si una in dosarul ”Gala Bute”, la sedinta participand si Elena Udrea, insotita de trei avocati.

In dosarul „Gala Bute”, avizul a fost cerut dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala pe numele Elenei Udrea si pentru luare de mita. DNA a solicitat atat avizarea urmaririi penale pentru noua fapta, cat si incuviintarea arestarii preventive.

In dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea este acuzata ca a luat decizia organizarii evenimentului, in urma unor discutii cu Rudel Obreja, presedinte al Federatiei Romane de Box, si le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea evenimentului, urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat si el in acest dosar, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Obreja.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Senat pentru urmarirea penala a lui Ion Ariton. Comisia juridica din Senat a avizat marti solicitarea procurorilor, urmand ca plenul sa aiba decizia finala asupra cererii DNA.

 

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.