Coordonatorul american al coalitiei internationale impotriva SI, John Allen a anuntat ca fortele irakiene vor incepe ofensiva terestra contra gruparii teroriste Statul Islamic in urmatoarele saptamani.

„In urmatoarele saptamani, cand fortele irakiene isi vor incepe campania terestra pentru a recupera teritorii in Irak, coalitia va furniza un sprijin important acestei operatiuni”, a declarat Allen agentiei oficiale de presa iordaniene Petra.

„Statele Unite fac tot posibilul pentru a oferi sprijin cat mai repede”, a adaugat responsabilul american, respingand acuzatiile despre intarzierea livrarii de arme americane si antrenamentului fortelor irakiene in prima linie a conflictului.

Washingtonul conduce coalitia internationala ce a lansat in septembrie o campanie aeriana contra jihadistilor SI, care au cucerit mari parti din teritoriile Siriei si Irakului unde si-au impus legile si au multiplicat abuzurile.

Iordania, care a pierdut un pilot executat de SI, a promis duminica sa-si intensifice in continuare raidurile impotriva jihadistilor in cadrul coalitiei si a anuntat ca a distrus 56 de tinte in trei zile.

Sursa: rtv.net

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.