Oamenii de stiinta au deslusit care este secretul amintirilor din viata anterioara si ca este posibil ca unele informatii sa fie mostenite biologic prin modificarile chimice care au loc in ADN.

In timpul testelor au aflat ca soarecii pot transmite informatii despre experientele traumatice sau stresante – in acest caz o teama de mirosul de floare de cires – generatiilor urmatoare.

Dr. Brian Dias, de la departamentul de psihiatrie al Universitatii Emory, a declarat: „Dintr-o perspectiva translationala, rezultatele ne permit sa apreciem modul in care experientele unui parinte, inainte chiar de a concepe urmasi, influenteaza semnificativ atat structura, cat si functia sistemului nervos al generatiilor urmatoare.”

„Un asemenea fenomen poate contribui la etiologia si potentialul de transmitere intre generatii a riscului pentru tulburarile neuropsihiatrice, cum ar fi fobii, anxietate si tulburarea de stres post-traumatic.”

Acest lucru sugereaza ca experientele sunt oarecum transferate din creier in genom, permitandu-le sa fie transmise generatiilor ulterioare.

Profesorul Marcus Pembrey, un genetician pediatru la University College din Londra, a declarat ca lucrarea furnizat „dovezi convingatoare” pentru transmiterea biologica de memorie.

El a adaugat: „Se adreseaza fricilor care stau la baza fobiilor, anxietatii si tulburarilor de stres post-traumatic, plus subiectului controversat de transmitere a „memoriei” ancestrale din generatie in generatie.

„Este timpul ca oamenii de stiinta sa ia in serios raspunsuri transgenerationale umane.

„Nu vom intelege cresterea tulburarilor neuropsihiatrice sau a obezitatii, diabetului si perturbatiilor metabolice in general, fara o abordare a mai multor generatii.”

Profesorul Wolf Reik, de la conducerea departamentului de Epigenetica a Institutului Babraham din Cambridge, a declarat, insa, ca sunt necesare studii suplimentare inainte ca aceste rezultate sa poata fi aplicate oamenilor.

El a spus: „Aceste tipuri de rezultate sunt incurajatoare, deoarece sugereaza ca exista mostenire transgenerationala si este mediata de epigenetica, dar este nevoie de studii mai aprofundate asupra animalelor inainte de extrapolarea acestor constatari la om.”

Poate ADN-ul nostru sa poarte de asemenea amintiri spirituale si cosmice transmise in gene de la stramosii nostri?

Sursa: suntsanatos.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.