Acasă Utile Adevarul nespus despre conservele de ton pe care le cumperi din magazine!

Adevarul nespus despre conservele de ton pe care le cumperi din magazine!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In ultimii ani tot mai multi romani au inclus in meniul lor salata de ton, dar putini stiu care este adevarul despre pestele din conserve.

Faptul ca tonul inoata pe distante mari, inseamna ca tonul care traieste in Oceanul Pacific a luat cu siguranta contact cu radiatiile care s-au raspandit la Fukushima, cel putin o data in viata lui, daca nu de mai multe ori. Mult mai probabil este vorba despre tonul alb si rosu care au o viata mai lunga (marea majoritate a conservelor de ton au in continut una dintre cele doua specii).

Accidentul nuclear de la Fukushima-Daiichi a avut loc la data de 11 martie 2011 la centrala electrica atomica Fukushima din Japonia, care consta din 4 reactoare nucleare, ca urmare a cutremurului din nord-estul tarii de la ora 14:46, urmat de un tsunami de mari proportii.

La 12 aprilie 2011 autoritatile japoneze au marit clasificarea accidentului nuclear de la Fukushima de la nivelul 5 la nivelul 7, nivelul maxim pe scara accidentelor nucleare.Nivelul 7 a fost si nivelul declarat la accidentul nuclear da la Cernobîl în 1986.

Stiati ca radiatiile de la Fukushima sunt in continuare o problema serioasa si ca azi in Oceanul Pacfic se scurg in fiecare zi in jur de 300 de tone de deseuri radioactive datorita dezastrului care s-a produs? Toate deseurile varsate in ocean se vor depune pe fundul apei si se vor mentine radioactive pentru mult timp de acum inainte, lucru ce va duce la afectarea intregului ecosistem.

Expunerea la radiatii este extrem de periculoasa. In plus, tonul acumuleaza pe parcursul vietii o cantitate insemnata de mercur toxic, care se va depune in carnea lui, ca urmare a poluarii industriale, iar efectele secundare ale consumului sunt oribile: de la tulburari cognitive, precum si probleme de coordonare, afectarea memoriei, dureri abdominale, greata, varsaturi,pana la aparitia problemelor mult mai grave de sanatate cum ar fi bolile cronice.

Chiar si o cantitate mica de peste are un impact puternic asupra nivelului de mercur din sange. Un studiu realizat de Departamentul de Protectie a Mediului (Environmental Protection Agency, EPA) a constatat ca la femei care consuma peste de doua ori pe saptamana, concentratia mercurului din sange este de sapte ori mai mare, decat la cei care nu au mancat peste in luna precedenta.

Sursa: Secretele