Acasă Timp liber Spiritualitate Adevarul despre Iisus Hristos care ar putea distruge crestinismul

Adevarul despre Iisus Hristos care ar putea distruge crestinismul

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Adevarul despre „Evanghelia nevestei lui Iisus” pare sa iasa la suprafata. Controversata bucata de papirus sugereaza ca in antichitate oamenii credeau ca Iisus ar fi fost casatorit cu Maria Magdalena, iar noile cercetari asupra papirusului prezinta o potentiala autenticitate a acestuia.

Dezbaterile asupra credibilitatii Evangheliei au inceput odata ce Karen King, profesoara la Universitatea Harvard, a facut publica descoperirea acestuia in septembrie 2012. Scris in coptica, o limba egipteana, papirusul contine o expresie care spune „Iisus le-a spus, sotia mea…”, iar alta care face referire la o anumita „Maria”, posibil Maria Magdalena, noteaza Obiectiv.info.

Analiza cernelii folosita pentru a scrie pe papirus, detaliata anul trecut in Harvard Theological Review, sugereaza ca acesta dateaza de acum aproximativ 1.200 de ani. Acest aspect a facut-o pe King sa sustina autenticitatea textului.

Totusi, multi oameni de stiinta nu recunosc autenticitatea acestui artefact, dar asta n-o descurajeaza pe King, care declara: „in acest moment, cand cercetarile sunt in plina desfasurare, consider ca este important, chiar daca dificil, sa fim deschisi catre posibiltatea ca autenticitatea papirusului sa fie demonstrata”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos