Evolutia tehnologica si viata din ce in ce mai complexa ne testeaza capacitatile de memorie, iar uneori unele lucruri uitam sa le facem. Cum putem sa ne antrenam memoria, ca sa nu ne mai joace feste.

Medicina traditionala include rozmarinul in lista acelor plante recunoscute ca vindecatoare.

Cum ne ajuta rozmarinul sa ne aducem aminte de lucrurile pe care le uitam? Chiar este posibil acest lucru? Are rozmarinul capcacitatea de a pune pe picioare memoria noastra? Cercetatorii sustin ca da si totul se intampla datorita acidului carnosic, recunoscut pentru combaterea eficienta a radicalilor liberi de la nivelul creierului, scrie teotrandafir.

Daunele pe care radicalii liberi le produc la nivel celular sunt diminuate de consumul de rozmarin. Memoria se imbunatateste treptat iar asta inseamna ca nu vei mai avea nevoie de sute de agende pentru a-ti aminti ce trebuie sa faci intr-o zi.

Compusii naturali ai rozmarinului distrug acetilcolina, acea substanta a creierului care ajuta celulele in problemele de memorie si comunicare. Exista o serie de retete in care puteti introduce rozmarinul:

– snitel simplu de pui cu rozmarin

– cartofi la cuptor cu rozmarin

– ciorba

– salata de legume

– fasole batuta etc.

Citeste mai mult pe teotrandafir.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.