Acasă Utile Adevarul despre culoarea ochilor a iesit la iveala! Sunt o iluzie optica!...

Adevarul despre culoarea ochilor a iesit la iveala! Sunt o iluzie optica! Irisul tradeaza modul de gandire!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ochii caprui sunt asa datorita pigmentului brun din anumite celule ale irisului. In schimb, ochii albastri si verzi sunt doar iluzii optice.

In fata radiatiilor ultraviolete, ochiul are trei mijloace de protectie. Primul: pleoapele, care se strang la lumina. Al doilea sistem este reprezentat de cornee, care micsoreaza doza de radiatii primita. Al treilea sistem de aparare este irisul, partea colorata a ochiului, care se strange asemenea diafragmei unui aparat foto.

Culoarea ochiului e data de cantitatea de melanina, pigmentul care se gaseste si in piele.

Mihaela Simion, medic primar oftalmolog: “Culorile deschise ale ochilor se datoreaza faptului ca exista o cantitate scazuta de melanina, dar noi vedem lumina printr-un proces de refractie si dispersie a razelor luminoase pe o cantitate mica de pigment.”

Ochii albastri sau verzi sunt, asadar, o iluzie optica.

80% din toate informatiile captate de oameni se face prin intermediul vederii si sunt depozitate in subscontient. In toate culturile lumii, ochii sunt oglinda sufletului. De fapt, a sub-constientului

Si acum, haideti sa vedem cum sa percepem mai bine o persoana cu care vrem sa comunicam. Incepem prin a cauta informatiile expuse de globii oculari. Care arata emotiile, arata stirileprotv.

Alexandru Bocunescu, expert in citirea muschilor fetei: “Foarte importanta in citirea ochilor este corneea, acea membrane tranparenta care acopera globul ocular. Dimineata e sticloasa, iar seara face ca ochii sa fie mati. Cand ochii sunt luminosi, viteza de reactie e buna, iar cornee e mai bine irigata, adia circulatie periferica buna.”

Mergem mai departe spre iris, partea colorata. Dar nu vorbim despre iluzii optice.

Alexandru Bocunescu: “Nuanta irisului nostru variaza in functie de starea emotionala. Cu cit starea emotionala e mai precara, cu atat irisul devine mai deschis. Indiferent de culoare. Cu cat stare e mai buna, cu atat mai mut acest aspect tradeaza un mod de gandire.”

Cand nu va simtiti bine, indiferent de motiv, irisul va fi deschis la culoare. Se declanseza insitinctul de supravietuire si apare egoismul. Cand va e bine, irisul are o nuanta inchisa. Doar atunci e posibil sa va ginditi si la alti oameni, nu doar la propria persoana.

Si mai e un detaliu anatomic. Sase muschi din jurul globului ocular exprima mii de emotii, zilnic. Le traiti atat expunandu-le, cat si incercand sa le ascundeti, iar asta se vede in fizionomie

Pe toti cei sase muschi care tin globul ocular in pozitie cand suntem introvertiti obsnuim sa ii retragem de mii si mii de ori zilnic si stunci acest imuschi ii afunda in orbita.

La cei extrovertiti, femonemul este invers: ochi construiti spre partea exterioara a planului fetei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos