Acneea este una dintre cele mai frecvente tulburari ale pielii. Se estimeaza ca acneea afecteaza 40-50 de milioane de oameni in SUA si nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca tratamentul pentru acnee este o industrie de miliarde de dolari pentru Big Pharma.

Cu toate acestea, cele mai multe creme comerciale pentru combaterea acestei probleme contin substante chimice nocive si pot agrava problema. Prin urmare, alegeti intotdeauna sa utilizati remedii naturale. Doua alimente gasite in natura – Aloe Vera si uleiul de nuca de cocos – pot oferi rezultate incredibile in tratamentul acneei. Mai mult decat atat, acestea nu au efecte secundare.

Aloe Vera

Exista multe motive pentru care Aloe Vera poate fi gasita in diverse produse cosmetice. Caracterizata de frunzele sale verzi, in forma de sulita, aceasta planta suculenta mucilagina vindeca si intinereste pielea. Este un remediu eficient pentru tratarea problemelor pielii, cum ar fi psoriazis, eczeme, eruptii cutanate si arsuri.

Potrivit unui studiu publicat in Revista de Tratament Dermatologic, Aloe Vera poate oferi rezultate pozitive in cazul acneei. Studiul a inclus un grup de 60 de subiecti care sufera de acnee usoara pana la moderata. Pe o perioada de proba de opt saptamani, acestia au fost tratati cu o crema tretinoina si aloe vera  si placebo. Rezultatele au aratat  ca aceasta combinatie dintre crema tretinoina si gelul Aloe Vera au fost semnificativ mai eficiente comparativ cu placebo.

Pentru tratarea acneei, aplicati zilnic gel de Aloe Vera pe zona afectata. Gelul de Aloe Vera va reduce umflarea, inflamatia si roseata legata de acnee si va preveni aparitia viitoarelor focare.

Uleiul de cocos

La fel ca Aloe Vera, uleiul de cocos este popular pentru proprietatile puternice ale pielii. Este utilizat pe scara larga ca o crema anti-imbatranire, ca gel de buze, bronz natural, hidratant si ulei de masaj. Poate trata in mod eficient tulburarile de piele si are capacitatea de a combate cosurile, ranile, eruptiile, ciupiturile, etc.

De fapt, uleiul de nuca de cocos poate imbunatati orice stare a pielii, inclusiv acneea. Un studiu din anul 2009 a aratat ca uleiul de nuca de cocos este bogat in acid lauric, un acid gras saturat care are proprietati antibacteriene puternice. Este mai eficient decat acidul palmitic sau acidul oleic.

Mai mult, acidul lauric s-a dovedit a se uni cu membranele ale P. acnes si elibereaza acidul lauric direct in membranele bacteriene, care la randu lor, ucid bacteriile in mod eficient. Prin urmare, aplicarea topica a uleiului de nuca de cocos poate trata eficient acneea. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, ar trebui sa utilizati ulei de nuca de cocos. Asigurati-va ca este organic, presat la rece si extravirgin.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here