Acasă Life Dezvoltare Personala Cand vei afla ce efect are o imbratisare asupra creierului tau, nu...

Cand vei afla ce efect are o imbratisare asupra creierului tau, nu vei mai rata niciuna!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cui nu-i place o imbratisare? In cazul in care esti un fan al imbratisarilor, cu siguranta informatiile prezentate in randurile urmatoare te vor face sa le iubesti si mai mult.

Oferirea sau primirea unei imratisari este una dintre cele mai bune modalitati de a te face sa te simti mult mai bine intr-un timp foarte scurt, dar te-ai oprit vreodata sa te intrebi exact cum reuseste aceasta sa faca asta? Citeste in continuare petnru a descoperi stiinta din spatele acestui sentiment de bine care apare prin puterea atingerii umane.

De ce imbratisarile sunt magice – Ce fac acestea creierului tau?

Sa aruncam o privire mai atenta la ceea ce se intampla in interiorul corpului tau atunci cand cineva te imbratiseaza. Cand cineva te atinge, acesta activeaza receptorii de presiune din piele. Cunoscute sub numele de corpuscul pacinian acesti receptori declanseaza semnale catre nervul vag. Acesta ne face sa ne simtim atat de bine, deoarece nervul vag este o zona din creier care joaca un rol vital in reglarea multor functii cheie ale corpului, precum tensiunea arteriala. Cand esti imbratisat, presiunea sangelui scade ca rezultat al acestei stimulari a nervului vag si astfel te ajuta sa te simti mai calm.

Dopamina este un alt factor foarte important. Cand suntem imbratisati, creierul nostru elibereaza dopamina. De asemenea, cunoscut sub numele de hormon de placere, dopamina induce sentimente de recompensa, siguranta si satisfactie generala. Rezultatele publicate in jurnalul “Revizuirea dezvoltarii” sugereaza ca imbratisarea poate stimula “hormonii fericirii” din creier, poate reduce tensiunea arteriala si poate diminua sentimentele de stres. Efectele pozitive ale unei imbratisari pot fi imediate – in cateva secunde de la  a fi atins intr-un mod afectuos, persoana va incepe sa se simta mai putin stresata, potrivit unui raport publicat in “Rapoartele stiintifice”. De asemenea, imbratisarile reduc si cantitatea de cortizol cunoscut sub numele de hormonul de stres – eliberat de organism.

Asa ca, daca te simti nerabdator, stresat sau daca ai nevoie de un stimulent psihologic, atunci de ce nu imbratisezi pe cineva chiar astazi? Ambii veti profita de beneficiile acestea uimitoare. Asa ca, haide la imbratisat!

Sursa