Acasă Stirile zilei Consiliul Europei, catre Klaus Iohannis! Romania sa ceara avizul Comisiei de la...

Consiliul Europei, catre Klaus Iohannis! Romania sa ceara avizul Comisiei de la Venetia pe legile justitiei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, i-a trimis vineri o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis, in care indeamna Romania sa ceara avizul Comisiei de la Venetia pe legile justitiei, adoptate saptamana aceasta in Parlamentul Romaniei.

Secretarul general al CoE il indeamna pe presedintele Romaniei sa supuna atentiei Comisiei de la Venetia reformele din justitie.

Secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Thorbjorn Jagland, i-a trimis o scrisoare presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, in care il indeamna sa faca apel la expertiza Comisiei de la Venetia a CoE in ce priveste reformele legislative din justitie adoptate saptamana aceasta de parlamentul de la Bucuresti, informeaza vineri un comunicat al Consiliului.

Potrivit lui Jagland, “o opinie din partea Comisiei de la Venetia ar aduce claritate in ce priveste compatibilitatea acestor texte cu standardele fundamentale ale statului de drept”.

Opinia Comisiei de la Venetia (Comisia europeana pentru democratie prin lege) ar fi totodata “complementara evaluarii urgente a acestor texte care este pregatita de Grupul Statelor impotriva Coruptiei (GRECO) sub aspectul standardelor anticoruptie”, se mai arata in document.

Secretarul general al Consiliului Europei da asigurari in scrisoarea adresata presedintelui Romaniei ca a urmarit “cu atentie procesul legislativ care a dus saptamana aceasta la adoptarea de catre parlamentul roman a trei texte referitoare la justitie (Consiliul Superior al Magistraturii, statutul judecatorilor si procurorilor si organizarea judiciara)” si ca “este constient ca aceste reforme sunt discutate pe larg de catre cei interesati si de societatea romaneasca in general”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos