Cap Limpede

Sanatate

Acesta este primul lucru pe care trebuie sa-l faci cand te trezesti! Sfaturile unui psiholog de la Harvard!

In cazul in care iti place sa te trezesti dimineata esti un norocos. Pentru majoritatea oamenilor, trezirea cu o ora mai devreme dimineata este un obiectiv inalt si adesea ridicol. Cu toate acestea, un psiholog de la Harvard se pare ca a gasit calea perfecta de a se ridica si de a straluci – si este foarte serios de data aceasta!

Inainte de a arunca asternutul de pe tine dimineata si de a pune picioarele pe covor, adopta o pozitie. Mai exact, adopta pozitia puterii!

Iata ce intelegem prin asta: psihologul de la Harvard, Amy Cuddy, recomanda ca in fiecare dimineata, cand ne trezim, inainte sa ne dam jos din pat, sa ne intindem bine. Si nu se refera doar la o simpla intindere, la una slaba, ci la o intindere uriasa, a intregului corp. Ar trebui sa fie simtit de la varfurile degetelor de la picioare pana la varfurile degetelor de la maini – si nu-ti fie frica sa ridici intregul pat.

Atunci cand adopti pozitia puterii, asa cum se mai numeste aceasta pozitie in teorie, iti fortezi creierul sa creada ca esti mai increzator decat te simti de fapt. Facandu-ti corpul pe cat de mare posibil dimineata, vei mima pozitia unei pesoane indraznete, facandu-te astfel sa te simti mai indraznet pe tot parcursul zilei.

“Cand te prefaci ca esti puternic, sunt mult mai multe sanse sa te simti puternic”, a declarat Cuddy pentru Business Insider.

De cealalta parte, atunci cand dormim in pozitia fetala, efectul poate fi unul complet opus. Aproximativ 40% dintre oameni dorm in aceasta pozitie, spune Cuddy, care ii poate face sa se simta nesiguri si nelinistiti cand se trezesc. Daca acest lucru este valabil si in cazul tau, incearca alte pozitii de somn pentru un somn mai bun. Garantat te vei trezi pe partea corecta a patului de fiecare data.

Sursa

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-96583").on("click", function(){ $(".com-click-id-96583").show(); $(".disqus-thread-96583").show(); $(".com-but-96583").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});