Mai mult de 80 la suta din toate cazurile de cancer din zilele noastre sunt cauzate de acumularea de toxine care impiedica reglarea regenerarii celulare. Ce-ar fi daca ar exista un ceai din plante, 100% natural, care sa prezinte proprietati anti-cancer si care sa interfereze cu acest proces, facand imposibila dezvoltarea celulelor canceroase.

Reglarea acestui ciclu celular se realizeaza printr-o proteina care este un supresor natural al tumorilor si care are sarcina de a ordona celulelor umane sa moara atunci cand ajung la sfarsitul vietii lor, un proces cunoscut sub numele de apoptoza. Din cauza unui numar viariat de factori, in principal daunele ADN, uneori proteina esueaza, iar celulele tumorale care ar trebui sa fie ucise in acest ciclu celular natural isi continua dezvoltarea sub forma de tumori si in forma mailigna a acestora, cancerul. Din acest motiv, gasirea unor constituenti activi si unor molecule care ar putea sa ajute la activarea acestei proteine a fost domeniul cercetatorilor de ceva timp.

Peste 50% din medicamentele chimioterapeutice utilizate in zilele noastre sunt derivate din compusii chimici obtinuti din plante. Cea mai mare diferenta este ca plantele sunt o parte perfect echilibrata a naturii si interactioneaza in mod unanim cu sistemul digestiv uman. Chimioterapia, pe de alta parte, este creata artificial intr-un laborator si in cele din urma poate provoca disonanta homeostatica in corpul uman.

Compusii intalniti in majoritatea ceaiurilor din plante ofera o multime de beneficii, printre care un compus intalnit in ceaiul verde, numit epigallocatechin-3-galat, ar putea fi extrem de benefic in tratamentul diverselor forme de cancer, printre care de sani, de prostata si oral.

Cu toate acestea, beneficiile pentru sanatate ale multor astfel de ceaiuri raman ferm plantate in “folclor”, existant putine dovezi care sa sustina afirmatiile beneficiilor facute de medicina estica veche si traditionala. In ultimii ani, totusi, cercetatorii de la Aston University si Russells Hall Hospital din Marea Britanie ai descoperit ca Fagonia Cretica, un tip de ceai din plante foarte popular in Pakistan, poate oferi beneficii femeilor care sufera de cancer de san, deoarece poseda rara calitate de a ucide celulele cancerului de san fara a deteriora celulele sanatoase sau tesutul care inconjoara o tumoare.

Rezultatele studiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.