Acasă Sanatate Aceasta este cauza principala a impotentei! Fa-ti o consultatie imediat!

Aceasta este cauza principala a impotentei! Fa-ti o consultatie imediat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Problemele erectile dau bataie de cap de la o varsta tot mai frageda barbatilor astfel ca statisticile arata ca unul din patru barbati cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani se confrunta cu disfunctii erectile ca urmare a unor afectiuni netratate, printre acestea fiind problemele coloanei vertebrale, a declarat, duminica, dr Ion Manea, specialist in domeniu, citat de mediafax.ro.

Potrivit lui Ion Manea, problemele de disfunctie erectila sunt „jenante” pentru multi barbati, dar dupa ce medicul le pune diagnosticul se comporta „normal”.

„Mai intai sunt socati, apoi devin frustrati si evita sa discute problema, chiar daca aceasta le afecteaza grav viata de cuplu. Asa procedeaza cea mai mare parte dintre barbatii care ajung sa se confrunte cu disfunctii erectile dupa prima tinerete. Dar, dupa ce li se explica faptul ca, de multe ori, de vina pentru aceste probleme sunt alte afectiuni de care sufera persoanele respective, devin cooperanti’, a mai spus Manea.

Medicul a explicat ca durerea de spate pe care multi o ignora poate avea corespondent ginecologic, urologic sau digestiv.

„La primele semne de impotenta este indicat si un control ortopedic, pentru ca articulatiile bazinului pot fi de vina. E vorba de radacinile nervoase de la nivelul regiunii lombosacrate, care inerveaza organele micului bazin. Poate fi vorba de o durere netratata sau de o complicatie postchirurgicala dupa o hernie de disc. Rezolvata cauza, problema dispare”, a aratat medicul.

Pe langa afectiunile coloanei, de vina pentru disfunctiile erectile mai pot fi problemele cardiovasculare, diabetul, obezitatea, dar si unele probleme psihologice.

La nivel mondial, dar si in Romania, unul din patru cupluri are probleme de infertilitate, descoperite sau nu, iar asta se reflecta direct in numarul nasterilor, care a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii 70 de ani.