Cap Limpede

Sanatate

Aceasta enzima te poate ajuta sa rezolvi problema inflamatiei pentru totdeauna!

Inflamatia in sine nu este daunatoare. De fapt, este un raspuns natural al organismului la ranire si infectie – o incercare naturala a organismului de a respinge invadatorii, de a repara daunele si de a vindeca tesuturile.

In cazul inflamatiei acute, care se rezolva in cateva zile, aceasta este o reactie adecvata si benefica. Doar atunci cand inflamatia devine cronica – ceea ce se intampla ca urmare a traumei repetate sau a expunerii pe termen lung la toxine – apar probleme, inclusiv declansarea bolilor cronice. Acestea pot include cancer, astm, alergii, boala Crohn, boala Alzheimer, boala Parkinson, diabet zaharat, boala cardiaca, artrita, colesterol ridicat si hipertensiune arteriala.

O cauza majora a inflamatiei cronice, spune dr. Lewis, este calitatea alimentatiei care a scazut drastic in ultimii 50 de ani. Prezenta toxinelor din mediul inconjurator, epuizarea nutrientilor din sol si numarul mare de alimente pro-inflamatorii care contin OMG-uri contribuie la crearea unui sistem imunitar hiperactiv, care declanseaza inflamatia.

O modalitate naturala de a reduce inflamatia este prin imbunatatirea sistemului digestiv. Pentru a fata fata inflamatiei cronice, Dr. Lewis recomanda “un protocol in patru etape”. Crsterea substantelor nutritive, scaderea toxinelor, repararea intestinului permeabil  si introducerea enzimelor digestive “prietenoase” care pot contribui la eliminarea inflamatiei – si care pot opri bolile cronice degenerative.

Unul dintre cele mai puternice remedii naturale recomandate de Lewis este bromelaina, o enzima digestiva obtinuta din ananas proaspat. Bromelaina sparge in mod special proteinele, in timp ce ajuta organismul sa absoarba nutrienti valorosi mult mai eficient. Bromelaina, de asemenea poate ajuta la vindecarea si la repararea tractului digestiv.

In plus, bromelaina este un agent antiinflamator puternic, care se poate ridica la nivelul medicamentelor prescrise. Intr-un studiu, o combinatie de bromelaina si de alte doua enzime a fost la fel de eficienta ca medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene farmaceutice in reducerea durerii de genunchi cauzata de osteoartrita – si a realizat asta fara efecte secundare nedorite.

Bromelaina, disponbila sub forma de capsule, poate fi utila pentru o varietate de probleme digestive, inclusiv boala inflamatorie intestinala, colita ulcerativa, constipatie si boala Crohn. Antivirala si antibacteriana, aceasta enzima versatila este utilizata si pentru durerea post-operativa si umflaturi – precum si in tratamentul astmului, alergiilor si infectiilor sinusale.

Sursa

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-96093").on("click", function(){ $(".com-click-id-96093").show(); $(".disqus-thread-96093").show(); $(".com-but-96093").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});