Acasă Politic Fuge cine poate… Si Mazare a fugit din tara! A cerut azil...

Fuge cine poate… Si Mazare a fugit din tara! A cerut azil politic in Madagascar!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Radu Mazar, fostul primar din Constanta, a fugit din tara si a cerut azil politic in Madagascar. Mazare nu s-a prezentat la controlul judiciar, iar IPJ Constanta a sesizat Inalta Curte.

Reamintim ca magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat, in iulie 2017, la patru ani de inchisoare cu suspendare in dosarul retrocedarilor ilegale, dar decizia nu era definitiva.

Magistratii au amanat de mai multe ori pronuntarea sentintei in dosarul in care fostul primar al municipiului Constanta Radu Mazare este acuzat de retrocedarea ilegala a unor terenuri. Radu Mazare este judecat alaturi de alti 36 de inculpati in dosarul retrocedarii plajelor din localitate. Prejudiciul este estimat la 114 milioane de euro.

Aparatorii fostului primar cerusera, in 3 aprilie, la Curtea de Apel Bucuresti, achitarea acestuia in dosarul plajelor retrocedate, pe motiv ca retrocedarile s-au facut in baza votului dat de catre reprezentantii Consiliului Local, iar Prefectura nu a avut obiectii in urma votului. Cu cinci zile inainte, procurorii DNA cerusera Curtii de Apel Bucuresti sa dea pedepse maxime pentru Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Cristian Borcea in dosarul retrocedarilor frauduloase de plaje din judetul Constanta, in timp ce pentru alti inculpati au solicitat sa se constate incetarea procesului penal pe motiv ca faptele s-au prescris, in conditiile in care acest caz se judeca de aproape noua ani.

Fuga lui Mazare vine dupa alte cateva disparitii misterioase printre care Sebastian Ghita, Puiu Popoviciu sau Codrut Marta. Primii doi au confirmat prezenta in alte tari in vreme ce mana dreapta a lui Sorin Bljenar este de negasit…

sursa: Realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos