Cu o zi inainte de deschiderea oficiala a expozitiei – MWC 2014 din Barcelona, Samsung a prezentat a doua generatie de dispozitive tip ceas – Gear 2 si Gear 2 Neo.

Gadgetul are un nou sistem de operare – Tizen – dezvoltat de Samsung in colaborare cu Intel si mai multe companii asiatice. Prima generatie Gear ruleaza Android.

S-au facut si modificari de design: acum camera nu este pe curea, fiind montata direct in corpul ceasului. In acelasi timp, in ciuda schimbarii sistemului de operare, creatorii sustin ca au fost dezoltate mai multe aplicatii, in principal pentru sport si urmarirea pulsului. In plus, ceasul va putea functiona ca o telecomanda de televizor.

Gear 2 are un procesor dual-core de 1GHz, ecran de 1.63 – inch, camera de 2 megapixeli, memorie interna de 4 GB si o greutate de 68 de grame.

gear 2

Modelul Gear 2 Neo este lipsit de camera foto si are dimensiuni si greutate reduse fata de modelul Gear 2.

Principalul dezavantaj al primei generatii  Gear era autonomia redusa a device-ului, care trebuia reincarcat la fel de des ca un smartphone. Samsung a declarat ca a rezolvat aceasta problema. In ciuda scaderii usoare a capacitatii bateriei, perioada de viata a bateriei care lucreaza pe platforma Tizen a crescut la doua-trei zile cu utilizarea activa a tuturor functiilor.

Amintim ca lansarea primei generatii Gear a fost un esec: foarte multi clienti nemultumit au returnat aparatele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.