VIDEO: Nokia a prezentat telefoane Android cu servicii Microsoft | Cap Limpede

VIDEO: Nokia a prezentat telefoane Android cu servicii Microsoft

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Noile smartphone-uri lansate de Nokia pot rula programe scrise pentru Android, dar nu functioneaza cu serviciile Google, ci cu cele ale producatorului aparatelor si Microsoft – de exemplu, hartile Here, serviciul de fisiere OneDrive (fost SkyDrive) si e-mail-ul Outlook.com.

Dispozitivele nu au acces la Google Play – magazinul « oficial » de aplicatii on-line pentru Android, astfel ca programele pentru aceste aparate vor putea fi descarcat de la magazinele tertilor – dar si din Nokia Store.

Sistemul de operare al telefoanelor inteligente este bazat pe Android Open Source Project ( AOSP). Interfata insa, nu este imprumutata de la Android, ci de la Windows Phone. nokia-x

In acest sens, TechCrunch remarca faptul ca nu toate aplicatiile Android sunt compatibile cu noile dispozitive Nokia, ci doar aproximativ 75%.

Nokia X si X + au ecrane de 4 inch. Telefoanele sunt aproape identice, dar X + are mai multa memorie. Ambele dispozitive utilizeaza procesoare dual-core si o camera de 3 megapixeli.

Nokia XL a primit un ecran de 5 inch si o camera de cinci megapixeli.

Smartphone-ul Nokia X va ajunge in comert chiar in ziua lansarii sale, pe 24 februarie. Acesta va costa 89 de euro.

Loading...

Nokia X + si XL vor fi lansate in aprilie si vor costa 99 de euro, respectiv 109 de euro. Ca si telefoanele Lumia, noile smartphone-uri vor fi disponibile in pachete de diferite culori.

Pana in 2011, cand a devenit partener Microsoft, Nokia a produs telefoane inteligente cu sistem de operare Symbian. In 2011, principala platforma a aparatelor Nokia a devenit Windows Phone. Mai tarziu, in 2013, Microsoft a fost de acord sa cumpere afacerea de telefoane mobile Nokia, tranzactie care in prezent este in curs de aprobare.

VIDEO: Nokia a prezentat telefoane Android cu servicii Microsoft was last modified: februarie 24th, 2014 by Cristian Milut

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close