Noile smartphone-uri lansate de Nokia pot rula programe scrise pentru Android, dar nu functioneaza cu serviciile Google, ci cu cele ale producatorului aparatelor si Microsoft – de exemplu, hartile Here, serviciul de fisiere OneDrive (fost SkyDrive) si e-mail-ul Outlook.com.

Dispozitivele nu au acces la Google Play – magazinul « oficial » de aplicatii on-line pentru Android, astfel ca programele pentru aceste aparate vor putea fi descarcat de la magazinele tertilor – dar si din Nokia Store.

Sistemul de operare al telefoanelor inteligente este bazat pe Android Open Source Project ( AOSP). Interfata insa, nu este imprumutata de la Android, ci de la Windows Phone. nokia-x

In acest sens, TechCrunch remarca faptul ca nu toate aplicatiile Android sunt compatibile cu noile dispozitive Nokia, ci doar aproximativ 75%.

Nokia X si X + au ecrane de 4 inch. Telefoanele sunt aproape identice, dar X + are mai multa memorie. Ambele dispozitive utilizeaza procesoare dual-core si o camera de 3 megapixeli.

Nokia XL a primit un ecran de 5 inch si o camera de cinci megapixeli.

Smartphone-ul Nokia X va ajunge in comert chiar in ziua lansarii sale, pe 24 februarie. Acesta va costa 89 de euro.

Nokia X + si XL vor fi lansate in aprilie si vor costa 99 de euro, respectiv 109 de euro. Ca si telefoanele Lumia, noile smartphone-uri vor fi disponibile in pachete de diferite culori.

Pana in 2011, cand a devenit partener Microsoft, Nokia a produs telefoane inteligente cu sistem de operare Symbian. In 2011, principala platforma a aparatelor Nokia a devenit Windows Phone. Mai tarziu, in 2013, Microsoft a fost de acord sa cumpere afacerea de telefoane mobile Nokia, tranzactie care in prezent este in curs de aprobare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.