Acasă Sanatate Trebuie sa incerci! Aceasta practica iti face pielea stralucitoare, te scapa de...

Trebuie sa incerci! Aceasta practica iti face pielea stralucitoare, te scapa de stres, de anxietate si de depresie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Practicarea impamantarii iti poate face pielea stralucitoare si sanatoasa din nou! Impamantarea, denumita in engleza “grounding”, presupune contactul direct al pielii cu pamantul – cum ar fi mersul in picioarele goale. Cercetatorii au descoperit numeroase beneficii atunci cand folosim aceasta practica, cum ar fi reducerea durerii si inflamatiei si chiar imbunatatirea somnului.

Acest articol, in special, se va concentra asupra beneficiilor pe care le aduce sanatatii noastre mintale. Dupa cum am mentionat anterior, emotiile noastre sunt esentiale pentru sanattea pielii noastre. De aceea, exista o legatura intre sporirea sanatatii mintale prin aceasta tehnica si imbunatatirea sanatatii pielii noastre.

S-ar putea sa ti se para de necrezut ca mersul pe jos in picioare ne-ar putea imbunatati sanatatea. Cu toate acestea, exista motive stiintifice in spatel acestei afirmatii. Pe masura ce pamanatul emite electroni negativi, ei patrund in corpul nostru atunci cand mergem desculti. Acesti electroni au efecte remarcabile pe care multi dintre noi nu ni le-am imaginat vreodata. Citeste in continuare pentru a afla cateva dintre aceste beneficii:

Iti vei imbunatati starea de spirit

O zi petrecuta in picioarele goale la plaja sau in curtea din spate iti imbunatateste starea de spirit? Nu esti singurul care experimenteaza aceste beneficii. Potrivit unui studiu realizat de Gaetan Chevalier, participantii care au folosit aceasta practiva timp de o ora au raportat ameliorari ale dispozitiei lor, spre deosebire de cei care nu au facut asta. Studiul concluzioneaza ca sunt necesare studii suplimentare. Cu toate acestea, daca efectele pozive sunt confirmate, impamantarea ar putea reprezenta o modalitate usoara de a reduce depresia, anxietatea si stresul.

Iti vei imbunatati somnul