Acasă World Banii vor fi interzisi! Care este noua Ordine Mondiala!

Banii vor fi interzisi! Care este noua Ordine Mondiala!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Razboiul cash-ului nu s-a terminat, ci mai degraba este pe cale sa se intensifice. Presedintia lui Donald Trump a distras atentia de la urmatoarea mutare majora care urmeaza sa fie pusa in aplicare de catre elita financiara. Aceasta mutare este interzicerea numerarului, scrie portalul ZeroHedge.com

Cash-ul, in special numerarul fizic – bancnote si monede – reprezinta o problema uriasa pentru bancile insolvabile. si intr-adevar, aceasta este singura problema pe care trebuie sa o rezolve.

Daca esti o banca mare si esti sufocata de datorii din cauza activelor raportate la rata de capital – in special active care prezinta riscul de a-si pierde valoarea – sunt trei aspecte-cheie de care este nevoie pentru a controla situatia:

1) Trebuie sa fii in masura sa-ti valorifici activele cum doresti.

2) Ai nevoie de acces la lichiditati fara sa-ti subevaluezi activele raportate la ratele de capital.

3) Trebuie sa fii in masura sa opresti retragerile masive de bani din banci sau plecarea capitalului.

Bancile centrale au rezolvat deja problematica de la punctele 1 si 2 trecand la alte standarde de contabilitate internationale si respeciv de punere in aplicare a relaxarii cantitative QE. si datorita reipotecarii, bancile pot vinde active bancii centrale prin intermediul QE si inca mai folosesc o parte dintre aceste active ca garantii privind instrumentele financiare derivate, scrie Capital.

Iar acum urmeaza punctul 3: plecarea capitalului.

La sfarsitul zilei, indiferent cat de multe trucuri folosesc elitele financiare prin artificii contabile si programe de relaxare cantitativa, deponentii pot alege in continuare sa-si retraga banii din banci si sa-i transfere in numerar fizic.

Iata de ce apare cererea de interdictii de cash, in special a bancnotelor cu valoare mare.

Elitele sustin ca vor sa scape de bancnota de 100 de dolari pentru a opri spalarea banilor sau a altor practici ilicite.

Realitatea este ca interzicerea bancnotelor cu valoare mare face mult mai dificil pentru deponentii sa-si transforme banii in numerar. Daca vrei sa retragi 20.000 de dolari sau mai mult si nu mai ai la dispozitie bancnonta de 100 de dolari, ei bine, este mult mai dificil. De exemplu sa retragi aceasta suma in bancnote de 20 de dolari.

intr-adevar, o interzicere a cash-ului este o incercare de a opri retragerile masive de bani din banci. Procesul incepe cu bancnotele cu valoare mare, dar va continua si cu cele cu valoare mai mica. Franta, India, Spania, Uruguay, chiar si Australia au inceput sa implementeze sau sa pregateasca programe similare.

Acesta este doar inceputul. in lunile care urmeaza Fed va anunta planuri similare pentru interzicerea numerarului in SUA.