Co-presedintele ALDE Sector 1, Razvan Mitu, si-a anuntat demisia. De asemenea, vor demisiona vicepresedintele organizatiei, Cristian Cosmin, si fosta echipa Conservatoare, care i se vor alatura lui Daniel Constantin.

„Co-presedintele ALDE Sector 1, Razvan Mitu, impreuna cu fost echipa conservatoare, si-au anuntat astazi, pe rand, demisia din toate functiile pe care le detineau in ALDE, ca urmare a actiunilor intreprinse de Calin Popescu Tariceanu la conducerea partidului”, potrivit unui comunicat de presa.

Mitu isi motiveaza decizia prin faptul ca ALDE si-a pierdut busola definitiv dupa intamplarile din ultimele doua luni.

„Am decis sa demisionez din ALDE pentru ca acest partid, dupa intamplarile din ultimele doua luni, si-a pierdut in mod definitiv busola. Viziunea mea politica se desparte in mod categoric de cea a echipei de conducere a ALDE, care promoveaza populismul in locul unei politici liberale autentice. Ma alatur lui Daniel Constantin si voi milita pentru principiile in care cred, pentru a veni in sprijinul oamenilor de afaceri cu idei si propuneri care sa genereze mai multa incredere si predictibilitate in economie”, a subliniat Razvan Mitu in comunicat.

Cristian Cosmin, fost secretar de stat in Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, spune ca ALDE, asa cum este condus astazi de echipa Tariceanu – Chitoiu, nu poate formula o politica economica si sociala coerenta cu beneficii nici pentru mediul de afaceri, generator de progres economic, nici pentru societate in ansamblul ei. „Mi-am pierdut increderea in special in Calin Popescu Tariceanu care a demonstrat ca nu poate avea o viziune care sa depaseasca interesele personale sau de grup. Liberalismul adevarat, preocuparea pentru soarta societatii si a mediului de afaceri autohton, a fost inlocuit de populism”, sustine Cristian Cosmin in acelasi comunicat.

Alaturi de cei doi si-au anuntat demisia membri ai fostei echipe conservatoare.

La inceputul acestei luni, Daniel Constantin, Mircea Banias si Eugen Durbaca au fost exclusi din ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.