Acasă Stirile zilei Cinism fara margini din partea PSD! Vaccinul impotriva rujeolei pleaca la export...

Cinism fara margini din partea PSD! Vaccinul impotriva rujeolei pleaca la export in plina criza! Afacerea a fost premeditata!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproape 5000 de bolnavi de rujeola, 22 de copii morti din cauza pojarului, iar statul exporta si vaccinul impotriva rujeolei.

In plina criza a rujeolei distribuitorii au notificat Agentia Nationala a Medicamentului ca scot de pe piata din Romania aproape 4000 de doze de vaccin impotriva rujeolei. Asta in conditiile in care acum 10 zile Ministrul Sanatatii, Florian Bogod afla ca stocul de vaccinuri impotriva rujeolei e pe zero in 10 judete inca din luna februarie: “in 10 judete am fost informat ca am ajuns la fundul sacului. Ieri au fost demarate procedurile si azi am semnat demararea procedurii pentru achizitionarea de urgenta a 115.000 de doze de vaccin ROR (5 aprilie, Forian Bodog).”

Distribuitorii au notificat Agentia Nationala a Medicamentelui ultima oara acum 6 zile ca vor trimite la export 1350 de doze de vaccin impotriva rujeolei. Din 22 martie , de cand au mai murit inca trei copii de rujeola, 3.893 de doze de vaccin au fost anuntate la export, doua treimi deja au plecat spre alte tari din Europa, scrie Paula Rusu.

Datele sunt oficiale. Distributorii sunt obligati printr-un ordin de ministru sa notifice exporturile inainte cu 10 zile de a fi efectuate, declara pe proprie raspundere ca in tara sunt suficiente doze de vaccin. O nebunie, fiindca legea nu pedepseste in niciun fel pe cei care vand in strainatate medicamentele care sunt necesare in Romania.

PSD si ALDE au votat ieri o lege care sporeste numarul exportatorilor de medicamente

si nu e tot: de ieri si farmaciile vor putea vinde angro medicamente la export. E noua lege pe care coalitia PSD-ALDE a votat-o miercuri in Parlament. Ce inseamna asta? Legea da liber la exportul paralel de medicamente pentru orice farmacie sau lant de farmacii. Efectul va fi devastator pentru pacientii romani.

Uite asa capata sens asaltul la scaderea pretului medicamentelor din campania electorala. Suntem martori unei manevre politice cu dedicatie facuta in trei pasi:

mai intai pretul medicamentelor a devenit cel mai mic de pe piata europeana;
datorita scaderii pretului din Romania, tarile europene care au cuprins in legislatia lor importul de medicamente mai iefitine din Comunitatea Europeana vor cumpara orice vand exportatorii romani;
lista exportatorilor de medicamente creste masiv datorita adaugarii lanturilor de farmacii la comertul cu medicamente pentru pacietii din strainatate. Castigul e garantat!