Romania se inarmeaza! Cumparam rachete Patriot – Cap Limpede

Romania se inarmeaza! Cumparam rachete Patriot

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Seful Statului Major, generalul Nicolae Ciuca, a anuntat joi intr-o conferinta de presa ca Romania intentioneaza sa cumpere rachete americane Patriot, informeaza Digi24.

Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa organizata la Smardan, acolo unde este in desfașurare un exercitiu militar comun romano-american. Aceasta achizitie se va face in cadrul proiectului de inzestrare a armatei.

Patriot este un sistem de aparare avansat, de tip sol-aer, care poate fi folosit in cazul unui atac cu avioane ori cu rachete balistice si de croaziera.

Anul trecut, sistemul antiaerian Patriot a ajuns in Romania pentru exercitii militare comune cu armata americana ce au avut loc la Capul Midia. A fost pentru prima data cand un astfel de ansamblu de rachete a ajuns in tara noastra.

Loading...

Sistemul Patriot adus in Romania era dotat cu rachete de ultima generatie. Fiecare are o greutate de 350 de kilograme, poate sa se deplaseze cu o viteza de 5000 de kilometri pe ora, are o raza de actiune de 20 de kilometri si poate sa atinga o altitudine de 24 de mii de metri. Patriot este dotat si cu un radar complex care poate sa detecteze in timp record o racheta trasa de inamic si sa reactioneze la amenintare in doar cateva secunde. Este utilizata forta cinetica si fragmentarea.

Romania se inarmeaza! Cumparam rachete Patriot was last modified: aprilie 20th, 2017 by Ovidiu Cercel

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close