Seful Statului Major, generalul Nicolae Ciuca, a anuntat joi intr-o conferinta de presa ca Romania intentioneaza sa cumpere rachete americane Patriot, informeaza Digi24.

Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa organizata la Smardan, acolo unde este in desfașurare un exercitiu militar comun romano-american. Aceasta achizitie se va face in cadrul proiectului de inzestrare a armatei.

Patriot este un sistem de aparare avansat, de tip sol-aer, care poate fi folosit in cazul unui atac cu avioane ori cu rachete balistice si de croaziera.

Anul trecut, sistemul antiaerian Patriot a ajuns in Romania pentru exercitii militare comune cu armata americana ce au avut loc la Capul Midia. A fost pentru prima data cand un astfel de ansamblu de rachete a ajuns in tara noastra.

Sistemul Patriot adus in Romania era dotat cu rachete de ultima generatie. Fiecare are o greutate de 350 de kilograme, poate sa se deplaseze cu o viteza de 5000 de kilometri pe ora, are o raza de actiune de 20 de kilometri si poate sa atinga o altitudine de 24 de mii de metri. Patriot este dotat si cu un radar complex care poate sa detecteze in timp record o racheta trasa de inamic si sa reactioneze la amenintare in doar cateva secunde. Este utilizata forta cinetica si fragmentarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.