Acasă World Femeia care a sfidat moartea! A sarit din avion de la 10.000...

Femeia care a sfidat moartea! A sarit din avion de la 10.000 de metri fara parasuta si a supravietuit!

Vesna Vulovic a fost singura persoana din lume care a supravietuit unei caderi de la o altitudine de 10.000 de metri dupa ce s-a aruncat dintr-un avion.

In ianuarie 1972, Vesna Vulovic era insotitoare de zbor in cadrul liniilor aeriene iugoslave, informeaza The Guardian. Atunci cand avionul se afla in coliziune directa cu lantul muntos din fosta Cehoslovacie, femeia s-a decis sa sara pentru a-si salva viata.  Cei 27 de pasageri si intregul echipaj au decedat in urma exploziei.

Fiind blocata  in partea din spate a avionului si neputand sa inainteze, femeia a decis sa sara fara parasuta din avion, in timpul caderii aceasta s-a lovit de crengile brazilor, iar stratul de zapada i-a atenuat caderea, scrie Descopera.

Vulovic a fost salvata de catre un padurar care i-a auzit tipetele. Femeia a fost transportata, de urgenta, la spital unde a stat in coma timp de 10 zile.  Craniul sau era fracturat, doua coaste ii erau rupte la fel si pelvisul.

Initial, femeia a fost paralizata de la brau in jos, insa in urma recuperarii acesta a reusit sa munceasca din nou in cadrul liniilor aeriene in cadrul unui post de birou. Vulovic a declarat ca nu si-a putut reaminti niciodata momentul accidentului sau cel in care a fost salvata. Femeia afirma in 2008 ca isi aminteste doar momentul in care a salutat pasagerii inainte de decolarea din Danemarca, apoi s-a trezit in spital.

In 1985, femeia a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a reusit sa supravietuiasca caderii de la o inaltime incredibila fara parasuta.  in 2016, Vulovic a murit la varsta de 66 de ani in apartamentul sau din Belgrad, Serbia.