Acasă Utile Cea mai noua si ingenioasa metoda de slabire! Nu te gandeai la...

Cea mai noua si ingenioasa metoda de slabire! Nu te gandeai la asta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cea mai recenta descoperire arata ca daca nu vedem ce mancam avem tendinta sa consumam mai putin decat daca vedem mancarea.

Specialistii in cercetare de la Universitatea Konstanz au realizat un studiu in urma caruia au descoperit ca mancatul pe intuneric poate ajuta la pierderea in greutate. La realizarea experimentului au participat 90 de voluntari, dintre care 50 au fost legati la ochi, scrie csid.ro.

Explicatia stiintifica care sustine aceasta ipoteza este ca, atunci cand persoana nu poate vedea ce consuma, este omisa etapa in care se produce salivarea si aparitia sucurilor gastrice in urma contactului vizual cu alimentele, fapt ce ingreuneaza procesul de digestie.

Ca parte a studiului condus la Universitatea Konstanz din Germania, 50 de voluntari au fost legati la ochi (au purtat ochelari de schi modificati), in timp ce alti 40 au fost lasati sa vada mancarea.

Toti participantii, carora li s-a interzis sa manance cu doua ore inainte de experiment, au fost invitati sa incerce trei feluri de inghetata (o portie de 96 de grame), timp de 15 minute. Dupa aceea, au fost intrebati cat considera ca au mancat.

in momentul in care li s-a cerut sa estimeze cantitatea consumata, participantii legati la ochi au estimat, in medie, in jur de 197 de grame de inghetata, iar cei nelegati la ochi au estimat doar 159 de grame. Lucrurile au stat diferit. Cercetatorii au aflat ca, in medie, grupul care a putut vedea mancarea a consumat 116 grame fiecare, in timp ce participantii legati la ochi au consumat in jur de 105 grame fiecare.

Astfel, cercetatorii considera ca in momentul in care nu poti vedea mancarea, ii permiti organismului sa fie ghidat de propriile nevoi, in timp real, fara a fi influentat de experiente din trecut cu acelasi timp de alimente. Cei care au putut vedea inghetata au fost ghidati si de senzatia de satietate pe care au experimentat-o in trecut si au optat pentru portii mai mari, potrivit csid.ro.