Acasă Sanatate Invata sa „citesti” pe buze! Ce afectiuni pot indica buzele tale

Invata sa „citesti” pe buze! Ce afectiuni pot indica buzele tale

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Corpul nostru ne transmite semnale pe care este bine sa le luam in considerare atunci cand vine vorba de starea noastra de sanatate. Aceste semne se pot citi chiar si pe buze.

Alergie

Sensibilitatea si roseata buzelor, mai ales pe margini indica o reactie alergica. De vina poate fi utilizarea unor produse care nu-ti fac bine, cum ar fi o pasta de dinti sau un ruj pe care le folosesti pentru prima data. Solutia e simpla. Odata ce ai aflat cauza, renunta la produsul care ti-a declansat alergia.

Un alt simptom al unei alergii este umflarea buzelor. Acesta se poate asocia si cu senzatie de arsura a buzelor sau de mancarime pe piele, cu umflarea limbii. Sunt semne alarmante care ar trebui sa de convinga ca ai nevoie urgenta de un medic, fiind vorba despre o reactie alergica severa cauzata de ceva ce ai mancat sau de o substanta cu care ai intrat in contact si la care esti alergica fara sa fi stiut pana acum, noteaza Click.

Anemie

Paloarea buzelor este cel mai bun indicator al unei afectiuni ca anemia. Si lipsa de vitamina D este o cauza posibila. Rezerva putin timp pentru o plimbare scurta in aer liber, mai ales in zilele insorite!

In general paloarea pielii este semn al unei carente minerale sau vitaminice, prin urmare, adreseaza-te medicului de familie pentru a afla care sunt suplimentele alimentare de care ai nevoie.