Acasă Sanatate Ciuperca nemuririi! Te scapa de cancer si iti prelungeste viata

Ciuperca nemuririi! Te scapa de cancer si iti prelungeste viata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ai auzit vreodata de ciuperca nemuririi? I se mai spune si ganoderma si este o ciuperca folosita frecvent in medicina chineza pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sanatatii.

Ganoderma, cu denumirea stiintifica ganoderma lucidum, este o ciuperca folosita frecvent in medicina chineza si cunoscuta ca avand un rol important in sanatatea si longevitatea celor care o consuma.

Aceasta “ciuperca a nemuririi”, cum este considerata in Asia, creste pe pruni, in salbaticie. Are un gust amarui, lemnos, motiv pentru care este preparata, deseori, ca ceai sau extract. Cunoscuta ca panaceu, ea este acum cultivata in intreaga lume pentru a fi comercializata si se gaseste intr-o varietate de forme: ceaiuri, capsule, tincturi si chiar inlocuitor pentru cafea, scrie andreearaicu.

La noi in tara, ganoderma poate fi gasita intr-o varietate de produse, de la cafea cu ganoderma sau inlocuitor pentru cafea la ciocolata calda, ceai, capsule, suplimente sau pudre nutritive.

De-abia in cea de-a doua jumatate a secolului 20 cercetatorii au inceput sa studieze proprietatile medicinale ale ciupercii. Iata patru beneficii ale consumului de ganoderma, studiate de cercetatori si notate de mindbodygreen.com:

Un studiu realizat in Taiwan in 2009 a aratat importanta pe care o au asupra longevitatii polizaharidele din ganoderma. Aceste molecule prelungesc viata pentru ca intaresc sistemul imunitar si previn aparitia unor formatiuni anormale in vasele de sange, ce ar putea duce la formatiuni canceroase care pun viata in pericol.

Cercetatorii au aratat ca aceasta ciuperca nu numai ca previne aparitia cancerului, dar poate chiar invinge celulele canceroase existente deja in organism. In 2010 a fost publicat un studiu din care reiesea ca acidul ganoderic inhiba dezvltarea tumorilor si aparitia metastazelor. Pornind de la aceste rezultate, un studiu facut in 2011 a sugerat ca anumiti compusi din ganoderma elimina celulele canceroase din corp.

Regenereaza ficatul. O alta cercetare, din 2013, arata ca ganoderma a reparat leziunile hepatice ale soarecilor. Substantele din ciuperca ajuta la eliberarea radicalilor liberi si la regenerarea celulelor ficatului.

Un studiu publicat in 2012 arata ca aceasta ciuperca poate avea efecte terapeutice importante asupra bolilor neurodegenerative ca Alzheimer sau boala Huntington. Astfel, ganoderma stimuleaza producerea unei proteine care are un rol deosebit in mentinerea functiilor neurologice.

In plus, potrivit naturalnews.com, substantele din ganoderma scad tensiunea arteriala si colesterolul, reducand astfel riscul de boli de inima. Cercetatorii japonezi au aratat ca functioneaza ca un antihistaminic, ceea ce face ca aceasta ciuperca sa fie utila in tratarea diferitelor alergii. Trateaza infectiile virale si bacteriene. Este un bun antioxidant si, de aceea, are un rol anti-imbatranire important, stimuleaza metabolismul si arderea grasimilor, drept pentru care ajuta la pierderea kilogramelor nedorite si creste nivelul de energie din organism.