Acasă Sanatate TOP 10 Cele mai comune alergii alimentare! FOTO

TOP 10 Cele mai comune alergii alimentare! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Atunci cand una dintre persoanele de la masa il interogheaza pe chelner despre meniu de parca ar vrea sa-i faca zile fripte, nu o face intentionat. Daca stie ca poate face alergii la anumite alimente, stie si ca in cateva minute dupa ce le consuma se poate confrunta cu reactii severe. De la roseata si urticarie, pana la stari de greata, crampe, dureri de stomac, mancarimi ale pielii, respiratie ingreunata sau dureri in zona pieptului. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai comune alergii alimentare, potrivit listverse.com:

1pestele10. Peste

Codul, somonul, tonul, anghila dar si alti pesti pot declansa alergii. Aceste tipuri de alergii sunt similare cu cele provocate de moluste, doar ca in acest caz exista sanse mai mari sa apara la maturitate, fiind mai greu de depasit. Desi este destul de severa, alergia la peste este mai usor de evitat decat alte tipuri de alergii. Alergenul major responsabil pentru declansarea alergiei este o proteina numita parvalbumina care tine sub control valoarea calciului din carnea alba. Pentru ca parvalbuninele sunt foarte similare la diferite specii de pesti, alergia la peste poate sa apara indiferent de tipul speciei de peste. Atunci cand o persoana sensibila intra in contact sau consuma peste, apare reactia alergica si simptomele specifice acesteia.

 

1crustacee9. Crustacee

Alergia la crustacee este una dintre cele mai comune alergii alimentare. Daca aveti o alergie la crustacee este probabil sa aveti alergie si la anumite tipuri de crustacee nu si la toate. Crustaceele includ animalele marine, scoici, homari, creveti, caracatita si calamari. Histamine este cea care cauzeaza in majoritatea alergiilor simptomele frecvente. Exista cateva tipuri de crustacee si fiecare tip contine proteine care cauzeaza alergii. Crustaceele includ: crabi, homari, raci, creveti. Molustele includ: scoici, midi, dtridii, gasteropode si cefalopode. Unii oameni sunt alergici la un anumit tip de crustacee, dar le pot manca fara nici o problema pe celelalte.