Au fost prinsi opt teroristi din Orientul Mijlociu, sub suspiciunea ca ar fi incercat sa creeze o structura de migratie ilegala si pentru ca aveau contacte cu organizatii teroriste internationale, potrivit Romania TV.

Cei opt incercau sa sprijine organizatii teroriste internationale. Ei au fost filati si ascultati de Serviciile Romane de Informatii. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti ii va declara indezirabili pe o perioada de 15 ani daca vor fi gasiti vinovati de astfel de actiuni.

Acestia doreau sa instituie o structura de migratie ilegala care sa devina punct de tranzit pentru alti teroristi din afara.

Ei vor ramane sub supraveghere pana la finalizarea anchetei. Acestia vor primi un pasaport valabil pentru o perioada foarte scurta, zece zile, pentru a parasi tara, si vor fi urcati in avion sub supravegherea autoritatilor.

„Serviciul de Informatii Externe a avut putere sa ia imediat masurile necesare. Cred ca acest lucru (prinderea persoanelor, n.r.) s-a intamplat in urma unei colaborari intre statele europene si nu numai, deoarece terorismul este o problema mondiala”, a declarat Costin Georgescu, fost director al SIE.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.