Pierre Mercado, seful gruparii infractionale americane Asian Boyz, a fost condamnat in SUA la 218 ani de inchisoare, potrivit Xinhua.

Barbatul a fost gasit vinovat de instanta pentru uciderea a patru persoane, cinci tentative de omor si doua rapiri comise in ceea ce gruparea sa numea ‘vara nebuniei’ din 1995, cand a incercat sa dobandeasca statutul de cea mai temuta gasca din Los Angeles, a precizat adjunctul procurorului districtual, Hoon Chun.

In timp ce majoritatea gastilor de cartier doresc sa faca bani prin trafic de droguri, Asian Boyz era ‘specializata’ in spargeri si jafuri. Mercado (38 ani) este cel din urma membru al gruparii ajuns in fata instantei.

Asian Boyz este o grupare asiatico-americana formata in 1985 de catre tinerii cambodgieni din sudul Californiei, insa are ‘filiale’ pe intregul teritoriu al Statelor Unite.

Pierre Mercado, impreuna cu fratele sau mai mare Marvin, si el membru important al gruparii, reusisera sa fuga in Filipine la scurt timp dupa comiterea actelor violente. Ambii au fost arestati in 2007 si adusi la Los Angeles pentru a fi inculpati. Marvin Mercado a fost acuzat de opt omucideri si condamnat anul trecut la opt pedepse cu inchisoarea pe viata, fara posibilitatea de a fi eliberat conditionat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.