Acasă Sanatate 3 moduri prin care poti scapa de anxietate si stres

3 moduri prin care poti scapa de anxietate si stres

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cand te simti stresat si agitat, cea mai buna modalitate de a te linisti si de a nu pica prada ispitelor este sa faci miscare.

Exercitiile fizice maresc nivelul de endorfine de la nivelul creierului, acei hormoni care te ajuta sa te relaxezi si sa ai o stare buna de spirit.

Pentru a scapa de anxietate si stres nu trebuie sa faci exercitii ore in sir, ci este suficient sa iti pui corpul in miscare pentru doar 10-15 minute.

Mergi la plimbare

Deoarece este un exercitiu cu impact scazut asupra corpului, poti profita de aceasta forma de miscare oricand, indiferent de varsta sau sex.

Mersul in pas moderat contribuie la relaxarea organismului si la eliminarea tensiunilor nervoase. Plimba-te intr-un loc placut si asculta muzica de relaxare. Vei vedea ca in scurt timp te vei simti mai bine.

Fa yoga

Yoga are in vedere respiratia profunda si relaxarea, motiv pentru care este un sport ideal pentru persoanele stresate.

Nu trebuie sa executi miscari greoaie, intrucat chiar si tehnicile simple au efectul dorit. Insa, asigura-te ca respiri in mod corect, deoarece respiratia are un rol important in relaxarea minti.

Danseaza

Nu este nimic mai placut decat sa dai drumul la muzica si sa te lasi purtat de sunetele care iti trezesc simturile.

Misca-te pe ritmurile muzicii, elibereaza-ti mintea si concentreaza-te doar asupra a ceea ce faci.

Potrivit unui studiu recent, persoanele care danseaza isi reduc nivelul de stres din organism in mod considerabil, spre deosebire de cei care nu iau parte la astfel de activitati de relaxare.