Acasă Life Dezvoltare Personala 13 calitati pe care esti obligata sa i le transmiti copilului daca...

13 calitati pe care esti obligata sa i le transmiti copilului daca vrei sa creasca puternic! Nu le ignora!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cand esti copil e greu sa intelegi ca ai o mama puternica. incepi sa constientizezi acest lucru doar cand te maturizezi si vezi cat de importante sunt lucrurile pe care le-ai invatat de la ea. Ceea ce e mai de pret ce-ti poate transmite o mama e puterea ei.

1. inclinatia si capacitatea de a-ti rezolva problemele fara ajutorul cuiva.

Asta inseamna ca mama nu trebuie sa-si ajute copilul la orice pas. Cand copilul isi poate turna singur o cana de apa, de ce sa faca acest lucru mama in locul lui? Daca-si poate pune singur sare pe masa, atunci sa o faca. Lumea se invarte in jurul nostru si nimeni nu e obligat sa faca ceva pentru altcineva. Astfel, copilul singur trebuie sa invete sa faca totul pentru dansul.

2. Curajul de a-ti recunoaste vina si greselile, si a nu pune mai presus mandria.

Multi dintre copiii care sparg o vaza sau varsa din greseala suc pe covor, incearca sa dea vina pe fratii sau surorile mai mici. Dar mamele puternice isi invata copiii sa-si recunoasca vina sau greseala si sa o indrepte. Omul crescut de o mama puternica e usor de recunoscut anume dupa asemenea calitati.

3. Simtul de a fi deosebit.

Pentru ca mamele puternice stiu sa-si transmita dragostea si-si invata copiii sa-si realizeze visele.

4. Caracterul de a avea un scop precis si perseverenta pentru a-l atinge.

Mamele puternice isi invata copiii sa fie perseverenti, sa-si propuna scopuri greu de atins si sa aiba puterea necesara pentru a le realiza.

5. Curajul de a spune „nu”.

Multi oameni vor sa fie iubiti si respectati. De aceea se feresc sa spuna: „NU”. Iar asta e o mare problema. Unii chiar se sinchisesc sa recunoasca faptul ca nu cunosc raspunsul la intrebarea unui simplu trector pe strada. Sa recunoasca de exemplu, ca nu cunoaste o anume adresa. Cel care a fost crescut insa de o mama puternica, nu va avea asemenea probleme.

6. Respectul fata de sine.

Mama isi iubeste copilul cel mai mult. Ea ii arata copilului cata dragoste merita. O mama puternica isi invata copilul sa se iubeasca pe sine insusi si sa nu se impace cu mai putin decat merita.

7. Constientizarea faptului ca a te iubi intai de toate pe tine insuti(ati), nu este egoism.

A-i ajuta pe altii, sa fie darnic etc., sunt desigur calitati pozitive. Dar nu darnic in masura in care sa oferi fara sa primesti nimic in schimb. Cu timpul, asta te duce la pierzanie. Cei crescuti de mame puternice stiu cum sa mentina acest echilibru – intre a se gandi la ei insisi si a fi egoisti.

8. Constientizarea faptului ca ceea ce ai mai de pret nu e doar corpul tau.

in lumea moderna se considera ca frumusetea exterioara a omului determina cel mai mult succesul sau in societate. Dar cei crescuti de mame puternice stiu ca personalitatea si caracterul sunt cele mai pretuite calitati. Ei nu dau atentie in mod primordial ridurilor, burtii mari etc.

9. Capacitatea de a evita imprejurarile neprielnice.

Omul crescut de o mama puternica nu va continua o relatie cu un cineva care-i aduce necazuri si nici nu va lucra acolo unde nu-i place.

10. Simtul de a nu te lasa calcat in picioare.

Specialistii afirma ca oamenii din jur pot fi invatati sa te respecte. Copiii mamelor puternice nu vor tolera niciodata sa fie jigniti sau sa li se incalce demnitatea.

11. Calitatea de a demonstra prin fapte si nu prin vorbe.

Mamele puternice le dezvolta copiilor demnitatea, care ii invata sa nu-si incalce cuvantul. Vrei sa afli cine e omul? Da atentie faptelor sale, nu cuvintelor.

12. Arta de a asculta.

Mamele puternice stiu oricand sa-si asculte copiii. Chiar daca acestia vorbesc fara sens si fara rost. Copiii care au fost educati de asa mame, devin ei insisi oameni care stiu sa asculte.

13. Atasamentul fata de familie.

Copiii mamelor puternice, care au crescut in dragoste si carora li s-a acordat atentia necesara, vor continua aceasta traditie in raport cu descendentii lor.

Sursa: eustiu