Acasă Stirile zilei Ziua Internationala a Astronomiei, sarbatorita in Gradina Cismigiu din Bucuresti!

Ziua Internationala a Astronomiei, sarbatorita in Gradina Cismigiu din Bucuresti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ziua Internationala a Astronomiei va fi sarbatorita, sambata, intre orele 15.00 si 23.00, in Gradina Cismigiu din Bucuresti.

Evenimentul organizat de Asociatia Astronomica Urania (AA Urania) va consta intr-o serie de observatii astronomice si interactiuni pe teme de astronomie. Membrii asociatiei vor oferi vizitatorilor, in mod gratuit, posibilitatea sa observe corpuri ceresti prin telescoape moderne, automatizate, precum si demonstratii de utilizare a instrumentelor astronomice, insotite de informatii. In timpul zilei, trecatorii vor putea privi Soarele prin instrumente dotate cu filtre speciale de protectie, iar, dupa lasarea serii, Luna, planeta Jupiter si obiecte stelare, precum roiuri stelare, nebuloase si galaxii.

Cei interesati, de la copii la tineri si adulti, vor afla cu aceasta ocazie si cum se pot integra in cadrul institutional special creat de AA Urania pentru viitorii sai membri in minicomplexul de astronomie de la Observatorul Astronomic al Palatului National al Copiiilor din Bucuresti.

Ziua Internationala a Astronomiei a fost sarbatorita in premiera in anul 1973, cand astronomul Doug Berger, presedintele Asociatiei Astronomice din Carolina de Nord, a decis ca, in loc sa convinga oamenii sa vina la observatoare, sa duca instrumentele (telescoapele si lunetele) la oameni, in strada.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos