Acasă Stirile zilei Bani Ucraina, campioana mondiala la management!

Ucraina, campioana mondiala la management!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Campionii mondiali la concursul de management si strategie organizat in aceste zile in Bucuresti sunt vecinii ucrainieni. Cu toate ca Romania a fost reprezentata in competitie de o echipa profesionista de ingineri, economisti si juristi, tara noastra nu a reusit o calificare mai sus de locul 14. De la eveniment nu a lipsit nici presedintele Traian Basescu, care a marturisit publicului, ca la inceputul carierei sale a participat si domnia sa la un eveniment similar, in vremurile in care era comandant de nava.

 

Campionii mondiali la management si strategie au doar 21 de ani si sunt inca studenti la finante-banci. Componentii echipei Ucrainei ne-au declarat ca „Am dat ce-a fost mai bun din noi si am reusit. E un vis devenit realitate (…) Au fost zile in care am petrecut peste 10 ore pregatindu-ne pentru acest concurs. Au fost multe nopti nedormite petrecute socotind si exersand”.

Finala mondiala s-a jucat intre 24 dintre cele 36 de state active in competitie. Lupta cea mai stransa s-a dat intre Ucraina, Polonia, China, Rusia si Estonia. A castigat Ucraina, cu doar …0,029 de puncte in plus fata de Polonia.

Prezent la eveniment, Traian Basescu a incercat sa-i convinga pe competitori ca e obisnuit cu astfel de concursuri.

„Pentru informarea dvs, in anii ’90 am participat si eu la o competitie asemanatoare la Academia Navala din Norvegia si cunosc sentimentul de satisfactie pe care-l au castigatorii”.

Participarea la o astfel de competitie consta in luarea unor decizii de management intr-o companie virtuala, intr-un simulator de business care reda intocmai realitatea economica. Castigatoare este echipa care reuseste sa creasca cel mai mult cotatia pe actiune.

Doru Dima, organizatorul pentru Romania al Campionatului Mondial de Management, ne-a declarat, la randul sau, ca „noi in Romania incercam si reusim, dar foarte greu, sa convingem companiile ca prin participarea la aceasta competitie, ei vor reusi in mod sigur sa si creasca profitul si calitatatea managementului in organizatie”.

Campioantul se desfasoara in Romania sub patronajul Senatului Romaniei si al Bancii Nationale iar sponsor principal este Cosmote. Alaturi de companii precum Mercedes sau Prutul.

Anul viitor, finala campionatului mondial de management si strategie se va desfasura la Soci, in Rusia.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos