Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea a declarat miercuri, inaintea ultimului termen din dosarul „Gala Bute”, ca se asteapta sa fie achitata, pentru ca nu crede ca poate fi condamnata pe denunturi mincinoase.

„Se cere condamnarea, dar se cere si achitarea, eu ma astept ca in acest dosar sa fiu achitata. Nu cred ca se pot da condamnari pe denunturi mincinoase, neprobate timp de doi ani cu nimic in instanta”, a spus Elena Udrea, la intrarea in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Intrebata ce detalii ar putea aduce Felix Tataru, care miercuri va fi audiat in calitate de martor, Elena Udrea a spus ca declaratia va fi legata de un aspect al dosarului care nu are relevanta asupra acuzatiilor, scrie News.ro.

inalta Curte de Casatie si Justitie judeca ultimul termen din dosarul „Gala Bute”, judecatorii urmând sa il audieze pe Felix Tataru, in calitate de martor, apoi sa asculte pledoariile procurorilor si avocatilor inculpatilor.

La termenul din 15 februarie, avocatul Elenei Udrea a depus la dosar un raport de expertiza psiho-legala, finalizat in decembrie 2016, in care concluziile scrise sunt ale psihologului Tudorel Butoi. in acest raport sunt analizate atât comportamentul Elenei Udrea, cât si ale inculpatilor din dosarul „Gala Bute” care au dat declaratii impotriva ei.

Felix Tataru trebuia sa fie audiat la acel termen, insa acesta a comunicat printr-o instiintare trimisa prin fax la instanta ca este plecat din tara si nu se poate prezenta atunci pentru a da declaratii in calitate de martor. Judecatorii au dispus ca pe numele lui Felix Tataru sa fie emis un mandat de aducere pentru termenul de miercuri, ca sa poata fi audiat.

Audierea lui Felix Tataru la instanta suprema a fost ceruta, la un termen anterior, de avocatul lui Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea.

Felix Tataru, consultant in campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis si Traian Basescu, a fost audiat si la DNA, in martie 2015, in calitate de martor in dosarul „Gala Bute”. Acesta a fost citat atunci sa dea declaratii in fata procurorilor in conditiile in care Ana Maria Topoliceanu ar fi aratat, in denuntul sau, ca sume de bani de la Elena Udrea ar fi ajuns si la Felix Tataru.

Dosarul „Gala Bute” a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015. Procurorii ii acuza de fapte de coruptie pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia si omul de afaceri Dragos Botoroaga.

Printre faptele pentru care acestia au fost trimisi in judecata sunt: luare sau dare de mita, abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, evaziune fiscala si spalare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.