Acasă Politic Zgonea a discutat cu John McCain, Ros Johnson si Chris Murphy despre...

Zgonea a discutat cu John McCain, Ros Johnson si Chris Murphy despre ridicarea vizelor in SUA pentru Romania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Zgonea a abordat cu cei trei oficiali SUA subiectele legate de parteneriatul stategic cu Romania si evolutia situatiei din vecinatatea estica, respectiv din Ucraina si Republica Moldova.

 

„Cu acest prilej, presedintele Camerei Deputatilor a subliniat ca, in actualul context regional, este benefica o aprofundare a dialogului cu SUA in ceea ce priveste domeniul energetic, prin promovarea unor proiecte energetice inter-regionale care sa conecteze aceasta zona la resurse alternative de gaz si sa faciliteze independenta energetica in regiune”, precizeaza comunicatul citat.

 

De asemenea, el a subliniat necesitatea accelerarii procesului de ridicare a vizelor pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Statele Unite ale Americii.

 

„Romania si-a dovedit seriozitatea in plan international, prin respectarea angajamentelor militare si rolul de partener strategic al SUA in regiune. Cetatenii romani au castigat dreptul de a fi considerati prieteni de incredere ai SUA si de a intra in programul american de liberalizare a vizelor. Ne dorim o includere cat mai rapida a Romaniei in programul Visa Waiver, iar initiativele legislative promovate in prezent in Congresul SUA ne dau speranta ca acest obiectiv va fi indeplinit in viitorul apropiat”, a sustinut presedintele Camerei.

 

La discutiile cu senatorii SUA au mai participat vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, deputatii Ana Birchall, Georgian Pop, Zsolt Molnar si senatorul Ben-Oni Ardelean.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMarile firme din Romania dau in judecata statul din cauza taxelor introduse in ultimele luni
Articolul următorFa cunostinta cu propria personalitate! Testul cubului te poate ajuta sa vezi cine esti si ce doresti de la viata!