Acasă Stirile zilei Zece romani sunt suspectati ca ar fi furat imbracaminte Armani in valoare...

Zece romani sunt suspectati ca ar fi furat imbracaminte Armani in valoare de 2 mil euro! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Zece romani sunt suspectati ca au furat aproximativ 1.400 de articole de imbracaminte Armani, in valoare de 2 milioane de euro, dintr-un depozit din Verona.

Cei zece membri ai grupului infractional specializat in savarsirea infractiunii de furt cu consecinte deosebit de grave sunt cercetati de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala si de ofiteri de politie judiciara de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate (DCCO)Serviciul Antidrog.

Potrivit DIICOT, in cursul lunii decembrie 2012, unii membri ai gruparii formate din cetateni romani aflati pe teritoriul Italiei au sustras, dintr-un depozit situat in orasul Verona, apartinand firmei ARMANI, 1.400 articole de imbracaminte, avand pretul de vanzare cuprins intre 1.400 – 2.000 euro/bucata. Apoi, membrii gruparii au expediat bunurile sustrase in Romania, prin intermediul unor firme de curierat rapid, intentionand sa le comercializeze in municipiul Bucuresti.

In aceasta modalitate, inculpatii au produs un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro.

Urmare a actiunii simultane declansate de catre DIICOT, in cooperare cu autoritatile judiciare italiene, bunurile sustrase au fost recuperate in proportie de 95%.

Pentru destructurarea gruparii infractionale, anchetatorii romani au colaborat cu autoritatile italiene. Acestea au identificat trei cetateni romani suspectati ca fiind autorii furtului. Doi dintre acestia au fost arestati de autoritatile italiene, al treilea sustragandu-se cercetarilor.

Sursa: newsin.ro