Acasă Stirile zilei Stiinta ZECE Mistere nerezolvate ale umanitatii! Vor fi dezlegate vreodata?

ZECE Mistere nerezolvate ale umanitatii! Vor fi dezlegate vreodata?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

1chirurgia psihica9. Chirurgia psihica Exista numeroase marturii referitoare la vindecatori „psi” contemporani si la cazuri in care sugestia joaca un rol preponderent in tulburarile functionale si in remisiunea lor. Noel Bayon, in Miracles chez les guerisseurs (SEGEP, 1953), relateaza cu verva cum, pentru a-si realiza ancheta, a ajuns el insusi la exercitarea ilegala a medicinei. Devenind din ce in ce mai neincrezator in puterea vindecatorilor pe masura ce ii frecventa si ii testa, i-a venit ideea sa deschida un cabinet, pe care au inceput sa-l frecventeze o multime de oameni de toate conditiile, cerandu-i sa le trateze boli dintre cele mai diverse. Si astfel, fara diploma, fara alte cunostinte decat cele pe care le poseda „francezul mediu”, doar cu titlul de „vindecator stiintific” (tratament radical prin magnetism sintrofic dirijat), el o scapa pe prima sa pacienta de insomnii, calmeaza o durere de dinti, face sa dispara, in patruzeci de secunde, o senzatie persistenta de prurit, ordona unei zone sa regreseze, neutralizeaza niste negi, pecingini si psoriazis, formuleaza diagnostice pe cat de peremptorii, pe atat de exacte… Este ajutat in aceasta opera chiar de bolnavi sau de anturajul acestora, care, fara sa-si dea seama, ii ofereau toate elementele care ii permiteau sa „nimereasca”. Cine stie daca Noel Bayon n-ar fi devenit la fel de celebru ca si Edgar Cayce, daca n-ar fi dezvaluit el insusi secretul? Totusi, Edgar Cayce, acest american care, in stare de somnambulism, prescria remedii, stabilea diagnostice si chiar (se spune) deregla doar prin prezenta sa aparatele de radiografiere, nu folosea triumful spre folosul sau. El nu-si atribuia vindecarile provocate de retetele sale adesea complexe.

„De la administrarea primei doze, marturisea el in jurnalul sau intim, hemoragia s-a oprit; dar poate ca ar fi incetat oricum. A doua zi a incetat febra, dar probabil ca ar fi scazut si singura… Nu stiu!… As prefera ca toate sa fie naturale.”

Dar cei din jur intelegeau sa profite de acest foarte modest vindecator; de aceea putem considera ca ei au contribuit substantial la crearea personajului cvasilegendar pe care ni-l prezinta majoritatea parapsihologilor… Mai spectaculoasa decat stabilirea diagnosticelor si decat prescriptiile, chirurgia „psihica” a facut sa curga multa cerneala; ea a divizat atat de mult mass-media si pe parapsihologi, incat nu poate fi trecuta sub tacere. De fapt, exista doua feluri de chirurgie psihica: pe de o parte, cea care nu se efectueaza decat asupra corpului astral al pacientilor si, in consecinta, nu lasa nicio urma, nicio cicatrice (George William Chapman, nascut in 1921, la Liverpool, procedeaza in acest fel); pe de alta parte, cea care pretinde ca intervine si asupra corpului fizic, precum chirurgia obisnuita, dar cu mijloace care lasa perplecsi sau ii pun pe ganduri pe oamenii de meserie…

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos