Acasă Multimedia Fotogalerie Zece lucruri pe care nu le stiai despre traditionalii COZONACI!

Zece lucruri pe care nu le stiai despre traditionalii COZONACI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

1no22. Aluatul este cam acelasi in toata Romania. Ingredientele principale fiind faina, laptele, zaharul, ouale, untul, drojdia, si pentru un gust mai placut se adauga coji rase de lamaie sau/si portocale. Din punct de vedere al formei, cozonacii pot fi drepti sau rotunzi, simpli sau impletiti. Din punct de vedere al umpluturii, deosebim cozonaci simpli sau umpluti. Umplutura poate contine nuca, alune, mac, stafide, rahat turcesc, fructe zaharate (confiate), branza dulce (asa numita pascapregatita de obicei de Pasti), cacao, marmelada sau combinatii ale acestor ingrediente: nuci si mac, nuci si cacao, nuci si rahat, nuci, stafide si rahat, branza dulce si stafide, etc.