Acasă Stirile zilei Zece intrebari ale Rusiei legate de accidentul MH17 la care Ucraina si...

Zece intrebari ale Rusiei legate de accidentul MH17 la care Ucraina si SUA trebuie sa raspunda URGENT!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rusia a facut publice date de monitorizare militare, care arata cum Kievul a trimis avioane militare de urmarire dupa avionul MH17 cu putin timp inainte de accident si a adresat un set de intrebari pentru Ucraina si SUA in circumstantele tragediei din jurul avionului MH17, potrivit Russia Today.

Oficialii militari – Seful Statului Major General al Fortelor Armate Lt. Gen Andrey Kartopolov si seful Fortelor Aeriene Lt. Gen Igor Makushev – au pus o serie de intrebari Kievului si Washingtonului cu privire la posibilele cauze ale catastrofei din Ucraina, care a ucis aproape 300 de oameni joia trecuta.

1. De ce a deviat avionul MH17 de pe coridorul international?
„Va rugam sa retineti ca avionul a ramas in cadrul coridorului, pana cand a ajuns la Donetk, dar apoi a deviat de la traseu la nord”, a declarat Kartopolov.

2. A fost o eroare de navigatie sau echipajul a urmat instructiunile controlorilor de trafic aerian din Ucraina, Dnepropetrovsk in momentul in care MH17 a deviat de la coridor?
„Abaterea maxima de la frontiera stanga a coridorului a fost de 14 km. Dupa aceea, putem vedea manevrele avionului pentru a reveni la coridor, dar echipajul Malaezia nu a primit nici o sansa de a finaliza manevra. La 17,20, avionul a inceput sa piarda viteza, si la 17.23 a disparut de pe radarele rusesti.”

3. De ce au fost desfasurate in zona un grup mare de sisteme de aparare aeriana ale Ucrainei daca fortele de auto-aparare din Donetk nu au avioane?
„Din ceea ce stim, armata ucraineana a avut trei sau patru batalioane de aparare aeriana echipate cu sisteme Buk-M1 SAM dislocate in apropierea de Donetk in ziua accidentului. Acest sistem este capabil sa loveasca tinte pe o raza de 35 km la o altitudine de pana la 22 km.”

foto - Unitatile de aparare anti-racheta Buk din Regiunea Donetsk, la 5 km nord de orasul Donetk, pe 14 iulie 2014. (RIA Novosti)
foto – Unitatile de aparare anti-racheta Buk din Regiunea Donetsk, la 5 km nord de orasul Donetk, pe 14 iulie 2014. (RIA Novosti)
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos