Zaharul iti lipseste organismul de acesti nutrienti vitali!

Majoritatea dintre noi suntem constienti pe care le poate reprezenta consumul de zahar, printre care cresterea nivelul de glucoza din sange, a insulinei si obezitate. De asemenea, creste riscul de a suferi de boli de inima, de diabet si de cancer. Cu toate acestea, excesul de glucoza poate duce, de asemenea, la deficiente nutritive care afecteaza nivelurile de vitamine si de minerale care sunt capabile sa ajunga celule.

Zaharul face acest lucru prin epuizarea si reducerea absorbtiei vitaminelor si mineralelor cheie, ceea ce poate duce la deficiente nutritive. Urmatoarele vitamine si minerale sunt cele mai expuse riscului de epuizare din cauza prezentei unui exces de zahar in organism.

Vitamina C este in pericol din cauza zaharului

Oamenii sunt printre un mic grup de mamifere care nu pot sintetiza vitamina C pe cont propriu. In plus, atat vitamina C cat si glucoza utilizeaza aceleasi transportoare, iar nivelurile ridicate ale glucozei pot sa incetineasca si sa limiteze absorbtia vitaminei C in organism.

Astfel apare literalmente o competitie intre glucoza si vitamina C in sange. Atunci cand vitamina C nu poate ajunge la celule, rezultatul este reducerea functionarii sistemului imunitar si regenerarea tesuturilor suprimate.

Magneziul se epuizeaza consumand prea mult zahar

Magneziul este cerut de aproape toate organele din organism. Acesta regleaza functonarea nervilor si muschilor, ajuta la crearea proteinelor, sintetizeaza ADN-ul, construieste oasele si regleaza nivelul zaharului din sange.

Nivelul ridicat de zahar din sange si insulina ridicata cresc excretia magneziului de rinichi si determina organismul sa-si foloseasca rezervele. Faptul ca magneziul este necesar pentru o reglare eficienta a zaharului din sange inseamna ca prezenta zaharului este de doua ori mai daunatoare pentru retentia acestui mineral important.

Deficienta vitaminei D creste cu consumul de zahar

In timp ce deficitul de vitamina D este cel mai frecvent in zonele geografice cu cea mai mica cantitate de soare, zaharul poate exacerba aceasta problema. Ea face acest lucru prin cresterea prezentei unei enzime care ajuta la sintetizarea acesteia.

Nivelurile scazute de vitamina D au fost legate de inflamatie, risc crescut de infectie, autoimunitate, dementa si anumite forme de cancer.

Sursa

spre