Acasă Life Dezvoltare Personala Invata sa reactionezi atunci cand cineva tipa la tine!

Invata sa reactionezi atunci cand cineva tipa la tine!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cea mai groaznica reactie fata de o persoana care tipa la tine este oglindirea acestui comportament.  Lucrurile bune nu vor merge bine daca tipi atunci cand cineva tipa la tine. Situatia escaladeaza atunci cand ambii oameni sunt angajati in acest comportament. Exista si alte reactii care pot agrava situatia, si care ar trebui evitate, cum ar fi: provocarea celui care tipa, critica persoanei in timpul confruntarii, comportamentul defensiv si momirea celui care tipa. Exista mai multe moduri prin care poti trata o persoana care tipa. Mai jos sunt cativa pasi pe care ar trebui sa-i folosesti pentru a dezarma o persoana atunci cand tipa la tine.

1. Ramai calm si nu le hrani furia.

Aminteste-ti ca atunci cand o persoana tipa, nu este problema ta, ci a persoanei care tipa. Aceasta persoana are abilitati slabe de adaptare sau un alt motiv pentru care se comporta astfel, care nu au nimic de a face cu tine personal. Daca reactionezi, aceasta persoana va reactiona la reactia ta si lucrurile vor continua sa creasca. Ramai linistit, chiar dacate framanti in interior. Nu merita sa le hranesti comportamentul, deoarece situatia se va inrautati si foarte rar se rezolva problema atunci cand doua persoana tipa una la alta. Problemele isi gasesc mult mai probabil rezolvarea atunci cand este folosit un ton calm. Incearca sa fii o parte a solutiei, nu problema in sine. Pot face asta ramanand calm si folosind un ton calm al vocii.

2. Fa un pas mental pentru a evalua situatia.

Inainte de a actiona in orice situatie, fa o pauza mentala pentru a evalua lucrurile. Asta iti va permite sa-ti dai seama daca merita sa astepti sau sa parasesti situatia. Daca o cunostinta obisnuita tipa la tine si nu-ti pasa daca-i ofensezi plecand de langa ei, atunci fara indoiala pleaca. Nu trebuie sa te supui abuzului si maltratarii unei alte persoane daca nu este parte importanta a vietii tale. Daca este seful tau cel care tipa la tine si intelegi ca plecand te-ar putea costa slujba, poate ca ar trebui sa te gandesti sa astepti si sa adresezi comportamentul sefului un pic mai tarziu daca este un eveniment constant si un perturator al capacitatii tale de a lupta eficient.

1
2
Articolul precedentZaharul iti lipseste organismul de acesti nutrienti vitali!
Articolul următorCe poate face umila vanata pentru sanatatea noastra! Nutritionistii ne indeamna sa o consumam zilnic!