Youtube.ro, versiunea in limba romana a Youtube, este lansat joi, de catre echipa GOOGLE Romania.

Lansarea YouTube Romania este asteptata cu mare interes de compozitorii romani, care urmeaza sa primeasca bani pentru videoclipurile incarcate pe acest site, in baza unui contract semnat, pe 6 martie, intre Google Ireland Limited si UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din RomaniaAsociatia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezinta pe teritoriul Romaniei 7.800-7.900 de compozitori si textieri de muzica, si-a informat membrii ca, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o „Autorizatie licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros” pentru site-ul YouTube.

YouTube, proprietate a grupului Google, a devenit una dintre cele mai importante surse de informare din lume, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetare american Pew, publicat in Statele Unite in luna iulie 2012. Acest studiu a evidentiat faptul ca subiectele de actualitate au fost cele mai cautate pe YouTube intr-o perioada de 15 luni, intre 2011 si 2012. Totodata, YouTube sustine ca peste 72 de ore de inregistrari video sunt postate pe site in fiecare minut si ca peste patru miliarde de fisiere video sunt vizionate in fiecare zi.

In plus, joi, YouTube a anuntat ca are peste un miliard de utilizatori unici in fiecare luna. De asemenea, compania a anuntat ca cele mai importante branduri din lume desfasoara in prezent campanii pe YouTube.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.