Acasă Stirile zilei YouTube pregateste o schimbare radicala! O parte din continutul disponibil va fi...

YouTube pregateste o schimbare radicala! O parte din continutul disponibil va fi taxat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Unele dintre canalele video ale platformei online de videoclipuri YouTube, va fi taxat printr-un serviciu pe baza de abonament, in scopul finantarii unei game mai largi de continut si adaugarea unei a doua surse de venituri, relateaza Financial Times.

Masura la care se lucreaza de mai multe luni ar putea fi anuntata cel mai devreme in aceasta saptamana si s-ar putea aplica pentru pana la 50 de canale YouTube, au declarat surse apropiate situatiei.

Utilizatorii se vor putea abona la fiecare canal pentru minim 1,99 dolari pe luna.

Serviciul de abonare va permite operatorilor de canale sa realizeze continut precum show-uri TV si filme, a spus o sursa apropiata situatiei.

Publicitatea pe YouTube si alte platforme video concurente a crescut rapid, dar reprezinta doua o mica parte din bugetele de televiziune.

Publicitatea online, pe acest segment, va creste de la 2,93 miliarde de dolari la 4,14 miliarde de dolari in 2013, estimeaza eMarketer, dar va reprezenta numai 2,4% din cheltuielile totale cu publicitatea.

YouTube atrage cea mai mare parte a acestor venituri.

Pivotal Research estimeaza ca veniturile din publicitate ale YouTube vor urca de la 1,3 miliarde de dolari anul trecut la 2 miliarde de dolari in acest an, in timp ce Bernstein Research anticipeaza ca aceste venituri vor avansa la peste 15 miliarde de dolari in urmatorii cativa ani, la un nivel similar cu cele ale CBC si Viacom.

YouTube a precizat pentru Financial Times ca nu are nimic de anuntat in privinta abonamentelor la canalele video, dar ca vrea sa creeze o platforma pe baza de abonament care ar putea aduce mai mult continut pe YouTube.

Intre partenerii YouTube se numara Howcast, World Wrestling Entertainment, The Onion and Machinima si nu este clar care canale s-au inscris pentru noul serviciu.

Canalele de televizune prin cablu si satelit sunt interesate de serviciul pe baza de abonament al YouTube pentru a obtine venituri din show-uri mai vechi si programe noi, a spus o sursa.

YouTube, care a depasit un miliard de utilizatori pe luna, a propus deja in 2011 o serie de canale tematice gratuite, o modalitate de a pregati terenul pentru crearea canalelor pe baza de abonament.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos