Wikipedia a lansat un site de calatorii, Wikivoyage.org, care va fi realizat de voluntari si finantat din donatii publice.

Wikivoyage este cel de-al 12-lea proiect oficial al Fundatiei Wikimedia, fiind lansat oficial pe 15 ianuarie, in ziua celei de-a 12-a aniversari a enciclopediei online Wikipedia, informeaza euronews.com.

Cu un format similar celui al Wikipedia, Wikivoyage.org poate fi consultat gratuit.

Site-ul Wikivoyage contine in prezent in jur de 50.000 de articole, despre destinatii turistice si informatii despre calatorii, disponibile in limbile engleza, germana, franceza, olandeza, italiana, rusa, portugheza, spaniola si suedeza.

Chiar daca site-ul Wikivoyage este nou, acest proiect are un istoric lung si complicat. Astfel, in septembrie 2006, editorii versiunilor germane si italiene ale Wikitravel au decis sa-si mute activitatile pe un site nou, dupa ce proprietarii site-ului pe care erau publicate materialele au introdus publicitate pe respectiva pagina de internet.

In 2012, voluntarii care realizau versiunea in limba engleza a Wikitravel au decis la randul lor sa isi mute activitatile sub brandul Wikivoyage. Ulterior, toate versiunile lingvistice ale Wikivoyage au fost sustinute de Fundatia Wikimedia.

Din acest motiv, pe site-urile Wikivoyage si Wikitravel pot fi consultate multe articole identice.

Noul site de travel gratuit Wikivoyage are ca principali competitori Wikitravel, dar si lonelyplanet.com si tripadvisor.com.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.